Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Атака с над 100 дрона и нови руски складове за оръжие гърмят (ВИДЕО)

21 септември 2024, 08:05 часа • 2006 прочитания

След случилото се в Торопец на 18 септември, нова среднощна атака с дронове, чиято цел изглежда е нов оръжеен склад на руската армия, стана факт.

Преди 3 дни беше атакуван склад 107, а сега атаката е срещу склад 23. И този склад се намира в Тверска област. Потвърждение, макар и много лаконично, даде губернаторът на областта Игор Руденя в канала си в Телеграм - че има атака и че на място работели отговорните служби. Мониторинговата система на НАСА за отчитане на топлинни петна на повърхността на планетата FIRMS показва няколко пожара на територията на склада.

Междувременно до град Тихорецк също беше атакуван руски склад за боеприпаси - местни жители съобщават за взривове и пожар при село Камено. Губернаторът на Краснодарския край Венямин Кодратиев потвърждава за атаката в канала си в Телеграм, но обяснението поразително напомня за много други, давани от официални руски лица, включително това за Торопец от Руденя - имало два дрона, използвано били електронно заглушаване, паднали отломки и станал пожар, защото почнала "детонация на взивоопасни предмети". Колко това е истина, много бързо се вижда от видеа и сателитни снимки, видеокадри добре показват и огромен вторичен взрив т.е. най-вероятно оръжие и боеприпаси - а Кондратиев казва и, че почнала евакуация от Камено:

Още: 17 земетресения близо до Москва: Резултатът от взривени от украинците ракети, включително от Северна Корея (ВИДЕО)

За сравнение - в официалната сводка на руското военно министерство в неговия официален телеграм канал се съобщава за 101 свалени украински дрона тази нощ. 53 от тях били свалени в Брянска област, 18 - над Краснодарски край, 16 безпилотни летателни апарата над акваторията на Азовско море, 5 - над Калужска област, по 3 над Тверска и Белгородска област, по 1 над териториите на Смоленска, Курска област и Крим.

Руските складове за оръжие

Русия има над една дузина големи складове за оръжие като номер 107 в Торопец, които са разположени в европейската част на Руската федерация. Шест от тях са на дистанция до 750 километра от Украйна и са в обхвата на новите украински дронове-ракети "Паляница": Страховитото ново украинско оръжие "Паляница" за първи път бе използвано срещу руснаците (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес