Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Все им е тая: Интересът на руснаците към отбраната на Курск е спаднал 3 пъти след пробива на ВСУ

20 септември 2024, 16:50 часа • 1238 прочитания

Интересът на руснаците към бойните действия в Курска област, където на 6 август навлязоха украинските войски, е спаднал три пъти само за месец. Това сочат данните на Фондация "Обществено мнение" - една от водещите социологически агенции в Русия, чиито основни поръчки за обществени допитвания идват от страна на руското правителство. На резултатите от анкетите обърнаха внимание от сайта "Вьорстка".

Ако в началото на август 39% от анкетираните са се интересували от "нападението срещу Курска област", то в последното проучване от 13-15 септември, техният дял е бил вече едва 12%. Оказва се, че руснаците се отнасят с безразличие към това, че чужда армия е пробила на тяхна територия и вече месец и половина не може да бъде изтласкана оттам.

Още: Руската пропагандна машина иска тотални бомбардировки в Курск: Реакциите на местни жители (ОБЗОР - ВИДЕО)

Повече интерес се наблюдава към "специалната военна операция" като цяло (както в Русия и до ден днешен наричат официално водената трета година война срещу съседна Украйна).

"Успехите на руската армия" през август са представлявали интерес за 19% от анкетираните, докато в средата на септември техният брой е нарастнал до 24%.

Зеленски: От снощи има сериозна развръзка на територията на Русия (ВИДЕА)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес