Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рибново - без вода и в плен на снега

11 януари 2019, 09:00 часа
Реклама

Освен, че от десeтина дни е без вода, от вчера гърменското село Рибново е в снежен капан. Падналият през нощта сняг затрупа 25-километровия път от село Огняново, който снегорините не могат още да отворят. Селото буквално е изолирано, алармираха жители на близо 4000-то най-голямо село в Западните Родопи: "Снегорините на транспортната фирма, отговорна за снегопочистването, не успява да достигне до нас, сами започнахме да разчиствамр снега от улиците“, твърдят хора във Facebook, според "Монитор".

Реклама

Единствено бус с вериги на хлебопроизводителна фирма успя да се добере до селото.

Според кмета на Рибново - Феим Иса, машините, с които разполага пътноподдържащото дружество, освен че са недостатъчни, не са и технически изправни. На практика тази сутрин нито един снегорин не е достигнал до селото.

Заради непочистените улици 20 жени, работещи в шивашко предприятие в Гоце Делчев, не успяха да стигнат до работните си места. Много ученици, които учат в града, пропуснаха занятия. Доста от децата в съседното село Осиково не успяха да стигнат до училището в Рибново.

Освен снежната блокада, местните жители продължават да са на воден режим, заради замръзнал водопровод. Те тръгнаха на протест заради това - понеже ВиК не поддържа съоръжението редовно. Някои от тях дори опитаха да го размразят, палейки огън, но това не даде резултат.

Според хората, след като ВиК не поддържа съоръжението, те не трябва да плащат и сметки.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес