Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важното за деня, 16 юни 2024 г.

16 юни 2024, 20:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 16 юни.

МИР ЗА УКРАЙНА И ВРЪЩАНЕ НА УКРАИНСКИТЕ ДЕЦА: ПРИКЛЮЧИ СРЕЩАТА НА ВЪРХА В ШВЕЙЦАРИЯ (ВИДЕО)

Десетки държави заявиха, че "териториалната цялост" на Украйна трябва да бъде зачитана във всяко мирно споразумение за прекратяване на войната и подчертаха, че "диалогът между всички страни" ще бъде необходим за трайно уреждане на конфликта. Общо 80 държави подписаха декларацията за края на срещата - сред тези, които не подписаха, са Бразилия (тя заяви статут на наблюдател), Южна Африка, Саудитска Арабия, Тайланд, Индия, Мексико и ОАЕ. Всички тези държави са сред тези, които запазват сравнително добри отношение с Русия.

ВОЛОДИМИР ЗЕЛЕНСКИ: ГОТОВИ СМЕ ДА ПРЕГОВАРЯМЕ С МОСКВА ПРИ ЕДНО УСЛОВИЕ (ВИДЕО)

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Украйна е готова да започне преговори за мир с Русия, но само при условие, че от Москва зачитат украинската териториална независимост. Това Зеленски каза във втория ден на срещата на върха в Швейцария.

ЩЕ ИМА ЛИ ПРАВИТЕЛСТВО И КЪДЕ Е СКРИТ КЛЮЧЪТ?: МНЕНИЕТО НА АНАЛИЗАТОРИ

Каквото и да бъде правителството с първия мандат, то ще бъде определено като правителство на ГЕРБ – независимо каква е коалицията и какви експерти ще бъдат сложени вътре. За хората отговорността изцяло ще бъде на ГЕРБ и на Бойко Борисов. Дори той да не бъде премиер, той ще носи персонално цялата отговорност. Това мнение изказа пред БНР политологът доц. Стойчо Стойчев.

РАДАН КЪНЕВ НЕ ВИЖДА БЪДЕЩЕ ЗА КОАЛИЦИЯТА ПП-ДБ В СЕГАШНИЯ Ѝ ВИД

Коалицията ПП-ДБ във вида, в който е, няма видимо политическо бъдеще. Вече подкрепата е твърде ниска. Тенденцията е пределно ясна. Продължаването на същата политика, независимо от оставката на Христо Иванов, няма как да промени нещо. Ние сме си на пързалката и тя е добре намазана, посоката е надолу. Това коментира пред БНР Радан Кънев, който отново е избран за евродепутат с листата на ПП-ДБ.

МИР В УКРАЙНА: НЯМА ДА ГО БЪДЕ ЧРЕЗ ОКУПАЦИЯ (ВИДЕО)

Опазване и зачитане на териториалната цялост на Украйна. АЕЦ Запорожие да бъде върната от Русия на Украйна. Гарантиран достъп на Украйна до градовете й на Азовско море (най-големите и важни са Мариупол и Бердянск, сега те са под руска окупация). Това са основни линии в проектоспоразумението от конференцията за мир в Украйна, която започна вчера (15 юни) в Швейцария, предаде Reuters: Започна официалната церемония на срещата на върха в Швейцария (ВИДЕО)

БОРИСОВ НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СТРАХУВА ОТ ПЕЕВСКИ: ГОВОРИ НАСТИМИР АНАНИЕВ

Трябва да има редовно правителство. Борисов не трябва да се страхува от Пеевски. Той някак си се страхува да остане сам в стаята с Пеевски. Това заяви Настимир Ананиев от ПП-ДБ в ефира на БНТ.

ЗА МИР В УКРАЙНА: ЯДРЕНИТЕ СТРАХОВЕ ВЪВ ФОКУСА НА СРЕЩАТА

Международната среща на върха за мир в Украйна се съсредоточи върху продоволствената сигурност, избягването на ядрена катастрофа и връщането на депортирани в Русия украински деца.

РАБОТА В БЪЛГАРИЯ: В КОИ ОБЛАСТИ В СТРАНАТА КОНКУРЕНЦИЯТА Е НАЙ-ГОЛЯМА?

Средно шестима души се борят за едно работно място у нас, показват последните данни на Агенцията по заетостта. И все пак, борбата за работни места е различна в отделните региони. В градове като София, Добрич и Бургас за една работна позиция има двама или трима желаещи. 

ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО - 17 ЮНИ 2024 Г. (ПОНЕДЕЛНИК)

На 17 юни, понеделник, атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е по-високо от средното за месеца. Следва подробна прогноза на времето.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес