Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 26 юни 2024 г.

26 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 26 юни 2024 г.

БОРИСОВ СМЯТА, ЧЕ Е ЗАПЛАШВАН ЗАРАДИ ВОЙНАТА В УКРАЙНА (ВИДЕО)

Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че заплахата срещу него идва заради Украйна. Това каза той пред медиите в парламента във връзка със засилената му охрана. 

СНАЙПЕР НА БОРИСОВ КЪМ ПП И ДБ: РАЗЦЕПЛЕНИЕТО ИМ Е НЕГОВ "МОКЪР СЪН", СМЯТА ПОЛИТОЛОГ (ВИДЕО)

Редовно правителство с размита отговорност – "това е задачата" на ГЕРБ и ДПС, заяви в Студио Actualno политологът Емил Соколов, който беше част от листите на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

ТРЕТИЯТ МАНДАТ КАТО ПОДГОТОВКА ЗА НОВИ ИЗБОРИ: АНАЛИЗ НА ПРОФ. РУМЯНА КОЛАРОВА (ВИДЕО)

ГЕРБ по никакъв начин няма да се съгласи на хипотеза за третия мандат. Това заяви в предаването "Студио Actualno" политологът проф. Румяна Коларова, коментирайки възможните изходи от политическата криза в страната.

ОЩЕ УДАРНИ СМЕНИ: СЛУЖЕБНИЯТ КАБИНЕТ НАЗНАЧИ ВИДНИ КАДРИ НА ДПС ЗА ОБЛАСТНИ УПРАВИТЕЛИ (СНИМКИ)

Служебното правителство продължава с ударните си рокади по места - със свое решение от днес са назначени четирима нови областни управители на Кърджали, Пловдив, Търговище и Хасково.

"ДЪРТИ ДАНСАДЖИИ": СКАНДАЛ ЗА "ВЕРБОВКИ" С АТАНАС АТАНАСОВ РАЗТЪРСИ ПАРЛАМЕНТА

Скандали с ръководителя на ДАНС Пламен Тончев и шефа на служба „Военно разузнаване“ (СВР) ген. Венелин Венев се разразиха в парламента днес, 26 юни. В крайна сметка оставките им бяха поискани от „Продължаваме промяната – Демократична България“: ПП-ДБ искат оставките на шефа на ДАНС и на "Военното разузнаване" (ВИДЕО).

БРЕНДО НЕ СЕ ПРЕДАДЕ СЛУЧАЙНО, ТОВА Е ПЛАНИРАНО И С ЦЕЛ: ГОВОРИ БОТЬО БОТЕВ

Да, изненада ме появата му пред Централния софийски затвор. Това не е случайно, това е обмислено. Има някаква цел, но каква е тя ще се разбере. Това заяви криминалистът Ботьо Ботев в ефира на Нова телевизия относно доброволното предаване на Евелин Банев – Брендо.

ПОВДИГАТ ЗАДОЧНО ОБВИНЕНИЕ СРЕЩУ РУЖА ИГНАТОВА, ЩЕ КОНФИСКУВАТ АКТИВИТЕ Ѝ

Българската прокуратура ще повдигне задочно обвинение срещу изчезналата от години криптокралица Ружа Игнатова, обвинена в една от най-големите финансови измами в модерната история.

БЛИЗО ПОЛОВИНАТА ОТ ЛЕКАРИТЕ СА БИЛИ ПОДЛОЖЕНИ НА НАСИЛИЕ: ГОВОРИ ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА БЛС

11% от лекарите са ставали жертва на физическа агресия и 49% са ставали жертва на вербална агресия. Има запазване на тенденцията, която не се овладява въпреки инициативите и говоренето. 

ОФИЦИАЛНО: ИЗПЪЛНИЛИ СМЕ 3 ОТ 4 КРИТЕРИЯ ЗА ЕВРОЗОНАТА. КАКВО СЛЕДВА?

България покрива всички критерии за членство в еврозоната, но без инфлацията - само тя остава за пълноправното ни влизане в еврогрупата. Това гласят редовните конвергентни доклади за 2024 г. на Европейската комисия и на Европейската централна банка.

ОБВИНЕНИЯ: УКРАЙНА ПОЛЗВА МОБИЛИЗАЦИЯТА ЗА РАЗПРАВА С КРИТИЦИ. АРМИЯ "ДРОНОВЕ" Е В СИЛА (ВИДЕО)

Русия може да сформира нова армия с комбинирано въоръжение, която да разположи на фронтовата линия в Украйна. Това се казва в най-новия анализ на американския мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW).

АНАЛИЗ: ОПАСНАТА СТРАТЕГИЯ НА МАКРОН СЕ ПРОВАЛИ, ЛЬО ПЕН ЛЕТИ КЪМ СИГУРНА ПОБЕДА

Изображението беше оксиморон. По-рано този месец в луксозно парижко заведение Еманюел Макрон стоеше пред бяла стена, върху която с големи букви беше изписана една дума: ансамбъл , което означава „заедно“. Отчужден от членовете на собствената си партия и дори от своя министър-председател Габриел Атал, който не беше информиран за плановете му, Макрон се опитваше да убеди публиката си, че драматичното му решение да разпусне парламента и да проведе предсрочни избори – нещо, което почти всички останали смятаха за рискован ход – всъщност беше правилното решение за страната. Това пише в анализ за The Guardian Дидие Фасен - професор по социални науки в Колеж дьо Франс и Института за напреднали изследвания в Принстън.

ОФИЦИАЛНО: МАРК РЮТЕ Е НОВИЯТ ГЕНЕРАЛЕН СЕКРЕТАР НА НАТО

Марк Рюте официално е следващият генерален секретар на НАТО.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес