Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 25 юни 2024 г.

25 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 25 юни 2024 г.

БОРИСОВ Е ПОД ПОЛИТИЧЕСКИЯ ЧЕХЪЛ НА ПЕЕВСКИ: ИВАЙЛО МИРЧЕВ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО НА МАЛЦИНСТВОТО

Правителство на малцинството трудно ще го бъде. По-скоро това е едно показъсняло политичско мъжкарство, което проявява Бойко Борисов. Той попадна под политическия чехъл на Делян Пеевски и Слави Трифонов. Това мнение изрази Ивайло Мирчев от "Да, България" в ефира на bTV.

КАБИНЕТ НА ИТН С ГЛАСОВЕТЕ НА ГЕРБ: ДЖЕМА ГРОЗДАНОВА ЗА ВЪЗМОЖНИТЕ ХОДОВЕ (ВИДЕО)

Ясно е, че ДПС ще подкрепи първия мандат. С ГЕРБ те имат общо 115 депутати, които не са малко. Едно правителство в пленарната зала може да мине с 62-ма души, но това по никакъв начин не показва, че то е легитимно. Но според мен ще има по-скоро правителство с третия мандат.

ТРЕТИ МАНДАТ НА ИТН С ПОДКРЕПА НА ГЕРБ ОБСЛУЖВА САМО ДПС: ГОВОРИ ЕМИЛИЯ МИЛЧЕВА (ВИДЕО)

Бойко Борисов никога не слага всички карти на масата. Той винаги пази нещо в ръкава си - типично за толкова обигран играч на политическия терен. Вариантът, в който отцепници от "Величие" подкрепят правителство на малцинството, би бил по-щадящ за политическата репутация на ГЕРБ и г-н Борисов.

"КОНТРОЛНИЯТ ПАКЕТ АКЦИИ Е В ПЕЕВСКИ, БОРИСОВ Е ПО-СЛАБ": ГОВОРИ ПРОФ. МАРИЯ ПИРГОВА (ВИДЕО)

"Кабинет на малцинството се прави като изход от криза. Отговорността я носи Борисов – той има подкрепата или контрола от Делян Пеевски, защото контролният пакет акции се държи от Делян Пеевски, не от Борисов". Това заяви политологът проф. Мария Пиргова в Студио Actualno, коментирайки предложението на лидера на ГЕРБ за сформиране на правителство.

ПП-ДБ С ДЕСЕТ ПЪТИ ПОВЕЧЕ НЕПРИЗНАТИ ГЛАСОВЕ ОТ ДПС В МАШИННОТО ГЛАСУВАНЕ (СНИМКИ)

1410 гласа за "Продължаваме промяната - Демократична България" на изборите на 9 юни от машините са се загубили, докато за ДПС едва 144 гласа са изчезнали.

И СЛЕД ГЕШЕВ ПРОКУРАТУРАТА СИ ЗАТВАРЯ ОЧИТЕ ЗА КОРУПЦИЯ: ЧИСЛА И ФАКТИ ОТ АКФ

Антикорупционният фонд (АКФ) представи за шести път своя Годишен мониторингов доклад върху дейността на държавните институции срещу корупцията по високите етажи на властта, озаглавен „Антикорупционни институции 2023: точка на замръзване“. Докладът анализира развитието на 57 ключови разследвания за корупция от страна на прокуратурата и практиката на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ), която след последните законови промени бе разделена на две.

В НАЧАЛОТО НА СЕЗОНА: КАКВИ СА РИСКОВЕТЕ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО НИ? (ВИДЕО)

На 23 юни РЗИ-Добрич установи завишени стойности на бактерията ешерихия коли в морската вода на с. Кранево. Здравните власти препоръчаха да не се влиза във водата, тъй като след авария на колектор на пречиствателната станция, бяха установени завишени стойности на чревни бактерии и ешерихия коли.

ЛЕТНИТЕ ВИРУСИ ЗАПОЧВАТ ДА НИ АТАКУВАТ: ГОВОРИ ДОЦ. АНГЕЛ КУНЧЕВ

Летните вируси започнаха да циркулират. Към тях ще се прибавят и диарийни оплаквания, като в рамките на ден-две минават. Това заяви главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред БНТ.

ДОКЛАД НА САЩ ЗА ТРАФИКА НА ХОРА: КЪДЕ Е БЪЛГАРИЯ?

"Трафикът на хора е петно ​​върху съвестта на нашето общество. Подхранва престъпността, корупцията и насилието. То изкривява нашите икономики и вреди на нашите работници. И нарушава основното право на всички хора да бъдат свободни". С тези думи започва докладът на САЩ за трафика на хора през 2024 г. 

МЕЖДУНАРОДНИЯТ НАКАЗАТЕЛЕН СЪД ИЗДАДЕ ЗАПОВЕД ЗА АРЕСТ НА СЕРГЕЙ ШОЙГУ И ВАЛЕРИЙ ГЕРАСИМОВ

Международният наказателен съд в Хага издаде заповед за арест на Сергей Шойгу и Валерий Герасимов.

ЛАГЕРЪТ НА ТРЪМП ПОКАЗА ПЛАН ЗА МИР - ЩЕ ПРИНУДИ И РУСИЯ, И УКРАЙНА ДА ПРЕГОВАРЯТ

Двама ключови съветници на Доналд Тръмп са му представили план за прекратяване на войната на Русия в Украйна, ако републиканецът спечели президентските избори.

АБСУРДНО: КРЕМЪЛ СВЪРЗА АТАКИТЕ В СЕВАСТОПОЛ И ДАГЕСТАН. УКРАЙНА ПОДПАЛИ БЕЛГОРОД И КУРСК (ВИДЕО)

Представители на Кремъл по абсурден начин се опитват да обвържат украинските удари по легитимни военни цели в окупирания Севастопол (на полуостров Крим) от 23 юни с вероятното терористично нападение на клона на "Ислямска държава" (ИД) "Вилаят Кавказ" в Дагестан.

АТАКИТЕ В ДАГЕСТАН РАЗКРИХА: УЛИСАНА В УКРАЙНА, РУСИЯ СЕ ОКАЗА УЯЗВИМА У ДОМА

 

Терористичните атаки в неделя в Дагестан, оставили най-малко 20 жертви, подчертаха нарастващите трудности на Русия да управлява вълната от ислямистки терор у дома, докато нейните сили за сигурност са ангажирани във войната в Украйна.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес