Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 23 юни 2024 г.

23 юни 2024, 21:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 23 юни 2024 г.

Политическата сцена в България

"ЩЕ ГОВОРИМ С ВСИЧКИ": ИТН НАСТОЯВА ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ ЗА ДА СЪСТАВИ ЕКСПЕРТНО ПРАВИТЕЛСТВО

Емоционалното състояние на Борисов не ме засяга, в личния душевен свят на хората не искам да се бъркам. ГЕРБ управлява заедно с ПП-ДБ - къде са им законите, за да бъдат усвоени парите по Плана за възстановяване и устойчивост. Надявам се Бойко Борисов никога да не стане министър-председател, но това не означава, че не трябва да направим крачка за излизане от кашата, в която сме, заяви Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по БНТ.

ЛЕНА БОРИСЛАВОВА: НЕ МОГА ДА СИ ПРЕДСТАВЯ ПО-ОТВРАТИТЕЛНА КОМБИНАЦИЯ ОТ ГЕРБ-ДПС-ИТН

Ще бъдем в опозиция и няма да се откажем от реформите. Това заяви пред БНР Лена Бориславова, депутат от Парламентарната група на ПП-ДБ в 50-ото Народно събрание.

ДРАГОМИР СТОЙНЕВ: МОЖЕМ ДА НАМЕРИМ РАЗБИРАТЕЛСТВО С ИТН ЗА ТРЕТИЯ МАНДАТ

ИТН припознаха идеята ни за експертен кабинет, можем да намерим разбирателство и за третия мандат. Това заяви пред БНР депутатът от БСП Драгомир Стойнев, заместник-председател на Народното събрание.

"ВЪЗРАЖДАНЕ" СЕ ЗАМЕЧТА ЗА КАБИНЕТ "ВСИЧКИ БЕЗ ГЕРБ И ДПС", ИТН ИМА РЕЗЕРВИ

Промяна в позицията на "Възраждане" - лидерът ѝ Костадин Костадинов, който доскоро говореше само за еднолична власт, сега е склонен на по-широко правителство. Формацията настоява за кабинет, който да включва всички парламентарно представени партии без ГЕРБ и ДПС.

"АКО БОРИСОВ И ПЕЕВСКИ СЕ КОАЛИРАТ, ГЕРБ ОТИВА В НЕБИТИЕТО": ГОВОРИ МЕХМЕД ДИКМЕ

Бившият член на ДПС и някогашен депутат, министър на земеделието и кмет на Ардино - Мехмед Дикме - атакува ГЕРБ и Движението за права и свободи, както и лидерите им.

Общество

СЛЕД ТЕЧ НА РАДИОАКТИВНА ВОДА: БЪЛГАРИТЕ ДА НЕ СЕ ПЛАШАТ, ОБЯВИХА ОТ АЕЦ "КОЗЛОДУЙ"

Българите не трябва да се притесняват от "лек инцидент" в АЕЦ "Коздлодуй" - това заяви пред агенция "Фокус" зам.-изпълнителният директор на атомната централа Андрей Красночаров. Думите му от събота, 22 юни, идват след новината за изтичането на радиоактивна вода от спрения VI блок.

Светът

Атака срещу църква и синагога в Дагестан, убити са полицаи (ВИДЕА)*

В руската република Дагестан неизвестни са стреляли около 18:00 часа в неделя с автоматично оръжие по синагога и църква в град Дербент. В крайна сметка се установи, че е извършено нападение срещу две православни църкви, синагога и пост на пътната полиция - на две места, в Дербент и Махачкала.

Войната в Украйна

ПЪРВИ ЗНАЦИ: СТАРТ НА РУСКАТА ЛЯТНА ОФАНЗИВА? ВУЧИЧ ПОМАГА ВОЕННО НА УКРАЙНА (ВИДЕО)

Трупат се първите индикации, че Русия или усилено подготвя лятна офанзива в Украйна, или тя вече е започнала. Такава оценка прави американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW), анализирайки засиленото темпо на настъпателните операции в Донецка област в комбинация с намалената интензивност в северната част на Харковска област.

ГОДИНА ОТ БУНТА НА ПРИГОЖИН: КЪДЕ СА ВАГНЕРОВЦИТЕ И СЛУЖАТ ЛИ ВЯРНО НА ПУТИН?

Русия на практика е ликвидирала и заменила частната военна компания "Вагнер" в годината, в която наемниците на Евгений Пригожин шокираха света с бунта си срещу Кремъл и диктатора Владимир Путин. Днес, на 23 юни 2024 г., се навършва една година от похода към Москва, който можеше да доведе до гражданска война, но беше прекратен в последния момент.

НАЙ-ГОЛЯМАТА БАЗА НА НАТО В ЕВРОПА ЩЕ Е СЪВСЕМ БЛИЗО ДО БЪЛГАРИЯ

Военновъздушната база „Михаил Когълничану“, разположена само на около 20 км от брега на Черно море, на под 300 км от Одеса и на няколко десетки километра от България, скоро ще се превърне в най-голямата база на НАТО в Европа.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес