Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 19 юни 2024 г.

19 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 19 юни 2024 г.

ДЕЖА ВЮ: ПАРЛАМЕНТЪТ ОСТАНА БЕЗ ПРЕДСЕДАТЕЛ СЛЕД ПЪРВИЯ ОПИТ, НОВ ИЗБОР - В ЧЕТВЪРТЪК (СНИМКИ)

50-ото Народно събрание остана без председател от първия опит, след като предложената от ГЕРБ-СДС Рая Назарян не успя да събере нужната подкрепа да оглави парламента.

БОРИСОВ НЕ ОТСТЪПВА ОТ РАЯ НАЗАРЯН: НЕ Е ОПТИМИСТ ЗА ПРАВИТЕЛСТВО (ВИДЕО)

Ако ме питате дали съм оптимист, не съм. В никакъв случай не съм. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред медиите в парламента за съставянето на правителство след като депутатите не избраха председател на Народното събрание, за което депутатите ще се съберат отново утре, тъй като заседанието беше прекъснато. 

ПП-ДБ НЯМА ДА ПРАВЯТ КОМПРОМИСИ: ГЕРБ ДА СИ ОСИГУРЯТ МНОЗИНСТВО И РЕД В ХАОСА (ВИДЕО)

ПП-ДБ няма да правят компромиси. Това стана ясно от техния брифинг в парламента след като 50-ото Народно събрание стартира работа, но не можа да си избере председател. 

НАТАЛИЯ КИСЕЛОВА: БЕЗСМИСЛЕНО Е ДА СЕ ДАВА ПЪРВИЯТ МАНДАТ НА ГЕРБ, АКО НЯМАТ ФОРМУЛА ЗА КАБИНЕТ

Мандатът на 49-то Народно събрание ще приключи, когато положат клетва новоизбраните депутати от 50-ото Народно събрание. Това заяви пред БНТ преподавателят по Конституцонно право доц. Наталия Киселова.

ОБРАТ: ИТН НЯМА ДА ПОДКРЕПИ КАБИНЕТ С МАНДАТ НА ГЕРБ ИЛИ ДПС - СЛАВИ ТРИФОНОВ ИСКА ПАПКАТА С ТРЕТИЯ МАНДАТ

"Има такъв народ" няма да подкрепи правителство нито с първия, нито с втория мандат.

ОСТРИ РЕЧИ И ЯСНИ ЗНАЦИ ЗА НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО: СТАРТ НА ЮБИЛЕЙНИЯ 50-И ПАРЛАМЕНТ (СНИМКИ И ВИДЕО)

Новите 240 народни представители положиха клетва и дадоха начало на юбилейния 50-и парламент.

"УБИЙСТВЕНО ТЕМПО": КАК ПЕЕВСКИ ПЕЧЕЛИ В ДПС - ГОВОРИ ИЛХАН АНДАЙ (ВИДЕО)

"Здравословен страх и убийствено темпо". С тези думи журналистът Илхан Андай определи в "Студио Actualno" начините, по които единият от съпредседателите на ДПС, Делян Пеевски, печели поддръжници вътре в партията.

СОФИЯ И БРЮКСЕЛ - НАКЪДЕ СЛЕД ИЗБОРИТЕ: АНАЛИЗ НА МИЛЕНА МИЛОТИНОВА (ВИДЕО)

Гласоподавателите дадоха ясен знак на политиците, че има неща, за които е нужна промяна. Неслучайно виждаме резултата във Франция, виждаме какво става в Европа през последните години, на целия континент имаше протести - Париж, Берлин, София включително.

10 000 СЪДЕНИ ЗА ОТКАЗ ДА СЕ БИЯТ ЗА ПУТИН. ДОБРИ НОВИНИ ОТ ХАРКОВСКА ОБЛАСТ ЗА УКРАЙНА (ВИДЕО)

След началото на пълномащабната война в Украйна, вече над 10 000 руски военни са официално обвинени от правосъдието на издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин в отказ да служат. Новини за това има периодично, а новите данни бяха оповестени от руската информационна платформа "Медиазона", на база информация от сайтовете на руските военни съдилища.

ПЪРВИ БОЙ МЕЖДУ РОБОТИ В УКРАЙНА: ЗАПОЧВА НОВА ВОЕННА ЕРА (ВИДЕО)

Следващият етап от военнотехническата революция се разгръща в Украйна, пише чешкото издание iDNES. И двете воюващи страни започнаха да изпращат наземни роботи в бой, управлявани от оператор чрез дрон. Те могат да транспортират ранени, да доставят храна и боеприпаси и да заместват сапьори.

ГОЛЕМИЯТ ПРОБЛЕМ ЗА F-16 СРЕЩУ НАЙ-ЕФЕКТИВНОТО РУСКО ОРЪЖИЕ В УКРАЙНА - УМНИТЕ БОМБИ (ВИДЕО)

Очевидно е какво могат да направят украинските военновъздушни сили (ВВС) със своите 85 машини Lockheed Martin F-16, които се очаква да получат - пъргавите свръхзвукови изтребители вече ще започнат да пристигат от европейските съюзници на Украйна.

ПУТИН И КИМ ЧЕН УН СИ ОБЕЩАХА ДА СИ ПОМАГАТ ВЗАИМНО "В СЛУЧАЙ НА АГРЕСИЯ" (СНИМКИ)

На 19 юни в Пхенян руският диктатор Владимир Путин и севернокорейският му колега Ким Чен Ун подписаха споразумение за "всеобхватно стратегическо партньорство" между двете страни. Споразумяхме се за "взаимна помощ в случай на агресия срещу една от страните", обяви Путин.

ПУТИН В ПХЕНЯН - КАКВО ДА ОЧАКВА СВЕТЪТ?

Руският диктатор Владимир Путин, издирван от Международния наказателен съд в Хага за системно отвличане на украински деца, е на посещение в КНДР (Северна Корея). Защо след пауза от почти четвърт век той отново е в Пхенян и какви ще са последиците от това посещение?

СЛЕД УКРАЙНА ИДВА ВОЙНА НА БАЛКАНИТЕ: ЕМИСАР НА ПУТИН ГОВОРИ ОТ РЕПУБЛИКА СРЪБСКА

"Мисля, че когато всичко се успокои в Украйна, лека-полека ще се задействат други фокусни точки. Това са Балканите, балтийските страни, скандинавските страни и Азиатско-тихоокеанския регион. Мисля, че Балканите ще пламнат, когато други конфликти започнат да утихват. Когато един полигон се изчерпа, идва ред на друг. Звучи цинично, но е истина. Знаем историческото отношение на Запада към Балканите". Това са знакови думи, които създателят на популярния руски военен телеграм канал "Рибар" Михаил Звинчук изрече пред BanjaLuka.net. Порталът, пред който говори Звинчук, е официалният интернет медиен канал на Република Сръбска - една от двете съставни части на Босна и Херцеговина.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес