Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-важните новини за деня: 13 юни 2024 г.

13 юни 2024, 22:00 часа
Реклама

Редакционният екип ви представя най-важните новини за изминалия ден, 13 юни 2024 г.

"НЕ Е ВРЕМЕ ЗА БИЕНЕ В ГЪРДИТЕ": БОРИСОВ ИСКА ЕКСПЕРТЕН КАБИНЕТ С ДОМИНАЦИЯ НА ГЕРБ (СНИМКИ И ВИДЕО)

"Правителство ще има, ако премиерът е от ГЕРБ. Аз няма да се кандидатирам, за да успокоим възможностите за преговори. Единственият шанс да има правителство е всеки да надмогне егото си, да се направи експертен кабинет, който да има доминация на ГЕРБ за премиер, външен министър и отбрана".

ДЯНКОВ ВИЖДА ПРАВИТЕЛСТВО С ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ

Народът показа, че не иска следващи поредни избори, а иска редовно правителство. Има мандат за съставяне на правителство с ГЕРБ, ДПС и ИТН с явен премиер Бойко Борисов и явни приоритети. Това заяви бившият финансов министър Симеон Дянков пред bTV.

РАЖДАНЕТО НА ПАРТИЯ "ВЕЛИЧИЕ": КАК, ЗАЩО И КОГА? EКСПЕРТЕН АНАЛИЗ (ВИДЕО)

Защо се срива доверието в политиците? На този въпрос даде някои възможни отговори в "Студио Actualno" политологът и университетски преподавател, д-р Ваня Нушева. 

СЛЕД СКАНДАЛ С ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ: ШЕФЪТ НА "ТОПЛОФИКАЦИЯ - СОФИЯ" СЕ ОТТЕГЛИ

Изпълнителният директор на "Топлофикация - София" Александър Александров се оттегли от поста.

РЕШЕНО: ВАЛЕНТИН ДИМИТРОВ ОСТАВА НАЧЕЛО НА "ПИРОГОВ"

Единственият кандидат за директор на "Пирогов" Валентин Димитров е одобрен за нов мандат начело на спешната болница. Това става ясно от съобщение в сайта на Министерството на здравеопазването.

"ВЕРА И ДАЛАВЕРА" - ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА, ПОЛИТИКАТА, КРИВИЯ ПАТРИОТИЗЪМ: ГОВОРИ ПРОФ. КЬОСЕВ (ВИДЕО)

"Вера и далавера" - така е озаглавена новата книга на проф. Александър Кьосев, чието представяне е утре. В нея са събрани публицистични текстове, писани през последните 24 години. Преходът, демокрацията, криворазбраният патриотизъм - това са малка част от темите, които присъстват в сборника.

ЗАРАДИ ОРЪЖИЕ ЗА РУСИЯ: САНКЦИИ ОТ САЩ ЗА РЕГИСТРИРАНА В БЪЛГАРИЯ КОМПАНИЯ

 

Регистрираната в България компания "Фрешвейл" ЕООД (Freshvale EOOD) попадна под американски санкции. Причината - компанията е помагала на Русия да води войната в Украйна, стартирана от издирвания от Международния наказателен съд в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин.

АНАЛИЗ: ЕВРОИЗБОРИТЕ ВОДЯТ ДО МНОГО НЕИЗВЕСТНИ ЗА БЪДЕЩЕТО НА УКРАЙНА

В какофонията от новини за резултатите от европейските избори, които се проведоха в 27 страни-членки на ЕС, доминира една тема: поражението на действащите лидери на Франция и Германия, най-големите държави в Европейския съюз. Според The Spectator слабите резултати на техните партии са очаквани, а последствията от вота могат да отслабят Европа и да я направят безсилна пред войната на Русия в Украйна.

С МИСЪЛ ЗА F-16: РУСИЯ СЕ ОКОПАВА В ХАРКОВ И КРИМ, ПРОБИВА НА ЗАПАД В ДОНЕЦКА ОБЛАСТ (ВИДЕО)

 

Украйна извършва действия с цел отслабване на руския ПВО потенциал и ако това продължава успешно, ще помогне много за въвеждането на изтребителите F-16 в боевете и ще увеличи положителния ефект. Такава оценка прави американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната (ISW) относно случващото се специално в Крим, но и в Белгородска област: Рискът от загуба на Крим и Кримският мост расте: Анализ на източник от вътрешния кръг на Путин

ОРЪЖИЕ ЗА УКРАЙНА: ВАЖНА НОВИНА ЗА F-16 ОТ НАТО, ОБЕЩАНИЯ ОТ САЩ, ПОЛША НЕ ДАВА PATRIOT

 

САЩ ще предоставят на Украйна прехващачи за противовъздушна отбрана, бронирани превозни средства и артилерия с боеприпаси. Това заяви американският министър на отбраната Лойд Остин в началото на заседанието на Контактната група по въпросите на отбраната на Украйна (Рамщайн-23) в централата на НАТО в Брюксел.

"ПЛАН Б" ЗА МИР В УКРАЙНА: КИТАЙ С ФИН БОЙКОТ НА СРЕЩАТА В ШВЕЙЦАРИЯ

 

Китай, който пропуска срещата на върха на 15-16 юни в Швейцария, посветена на мирния план за Украйна, лобира за свой алтернативен проект.

"КАК МИСЛИ ПУТИН": ЯДРЕНА ВОЙНА МЕЖДУ РУСИЯ И ЗАПАДА - РЕАЛНА ОПАСНОСТ ИЛИ МНОГО ГОВОРЕНЕ?

 

Предупрежденията за ядрена ескалация в Украйна сега се редуват с нарастваща честота и спешност поради ситуацията на фронта и свързаните с нея драматичните промени в политиката на някои от основните западни поддръжници на Киев.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес