Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Йовчев е сигурен, че "Хизбула" стои зад атентата на "Сарафово"

18 юли 2013, 10:21 часа • 8440 прочитания

Има достатъчно ясни следи, че "Хизбула" стои зад атентата на летище "Сарафово". Това заяви вътрешният министър Цветлин Йовчев, който в момента е в Бургас по повод годишнината от кървавия терористичен акт, предаде БГНЕС.

Йовчев отново потвърди, че няма промяна в българската позиция за извършителя на кървавия атентат. Продължава обаче разследването на атентата, продължава и изготвянето на допълнителни експертизи. Министърът допълни, отново по повод "Хизбула", че има информация от международния обмен, която потвърждава направените до момента заключения на експертите.

Атентаторите са били изключително добре подготвени. Те умело са прикривали самоличността си, маршрутите си и намеренията, които са възнамерявали да направят, каза още Йовчев.

На 18 юли 2012 автобус с израелски туристи, които току-що бяха кацнали на летище "Сарафово" в Бургас, за да прекарат отпуската си в нашите черноморски курорти, стана мишена на терористична атака. При кървавата баня загинаха петима израелски граждани, шофьорът на автобуса, български гражданин, и още един човек, за когото се предполага, че е извършил атентата. При инцидента бяха ранени 35 души.

Заради атентата в момента не се допускат посрещачи на летище "Сарафово", когато каца полет от Израел.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес