Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Правителството прехвърля безвъзмездно на Столична община стадион "Георги Аспарухов" и комплекс "Герена"

20 септември 2024, 22:25 часа • 491 прочитания

Министерският съвет прие решение за безвъзмездното прехвърляне на стадион „Георги Аспарухов“ и комплекс „Герена“ на Столична община. Предложението за това бе на областния управител на София. 

Решението на правителството е във връзка с направено искане от кмета на Столична община и решение на Столичния общински съвет, с което се дава съгласие общината да придобие безвъзмездно правото на собственост върху имотите.

Стъпка към модернизирането на стадиона

Припомняме, че през месец май стана ясно, че Столична община е направила първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на стадиона на Левски - „Георги Аспарухов“. Тогава общинският съветник Симеон Ставрев обяви, че общината е изразила желанието си да придобие „Герена“, както и прилежащите му площи.

Още: Столична община с първа стъпка за отпушване на процеса по модернизацията на „Герена“

Симеон Ставрев бе категоричен, че след изразеното желание за придобиване на стадион „Георги Аспарухов“ от общината на ход е държавата. Ако тя приеме предложението, то Столична община ще може да си партнира с Левски в процеса по изграждането на ново и модерно съоръжение за „сините“.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес