Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дупките в центъра на София - много и опасни (снимки)

09 януари 2014, 12:23 часа
Реклама

Късно снощи в София Граждански съюз СИЛА проведе обещаната си акция по маркиране на опасни места и дупки на пътната и паважната настилка в столицата.

За да се видят ясно проблемите, членовете на неправителствената организация боядисаха всяка „повреда”. Така проблемните места ще се виждат ясно и от хората, от които зависи да не съществуват, коментират от СИЛА.

След като всички шофьори плащат надлежно всевъзможни данъци, плащат актове и са длъжни да реагират светкавично на всяка акция или ново изискване от страна КАТ, накрая не могат да минат на технически преглед, защото автомобилите им са в окаяно състояние и вследствие на разрушените ни пътища, възмущават се представителите на СИЛА. Не може този процес да е едностранен: българският данъкоплатец надлежно внася всяка сума, за да попълни държавната хазна, но от другата страна не се прави нищо, за да му се осигури нормален комфорт на пътя, нещо повече, зад всеки ъгъл дебне опасност.

Реална опасност представляват не само разрушените ни пътища, несъответстващи на една европейска столица, но и откритите шахти. От години водачите пъхат автомобилни гуми на мястото на откраднатите решетки на уличните шахти, но от Столична община не се вземат никакви мерки, казват от СИЛА.

От ГС „СИЛА” са категорични, че с тази своя инициатива се разграничават и противопоставят на вандалското боядисване на паметници и културни ценности, което отвлича вниманието от истинските проблеми в държавата и ни дискредитира пред света.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес