Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Частен съдебен изпълнител: Сървърът на TV7 ще бъде иззет

29 април 2015, 20:10 часа
Реклама

Сървът на TV7 е бил посочен от пълномощника на синдиците като една от най-скъпите вещи и той ще бъде иззет, каза съдебният изпълнител Неделчо Митев. Списъкът не задължава вещите да бъдат изземани по реда, описан в него, обясни Митев, цитиран от националното радио.

Според него няма процедурни грешки при изземането на вещите.

"Най-нормалната мярка в конкретния случай. Това имущество е посочено от процесуалния представител на взискателите, но и ако имах процесуалната възможност аз да решавам от кое имущество да започвам, също бих започнал от най-скъпото", заяви Митев

По думите му броят на полицаите, които да присъстват по време на изземането, се определя от МВР.

Митев започна обясненията си с днешните си действия като каза, че те са вследствие на една законово установена процедура в Закона за особените залози и ГПК. "Има молба, мисля, че още преди великденските празници за образуване на изпълнително дело, за предаване на заложено имущество по реда на чл. 521 от ГПК. Цялата законова процедура е спазена. До длъжника по изпълнителното дело в случая телевизията, е изпратена покана за доброволно изпълнение, мисля, че е получена на 14 април. 14-дневният срок изтича на 28 април. В поканата за доброволно изпълнение длъжникът е уведомен, че на 29 април в 11 часа ще се пристъпи към принудително изпълнение, ако в този срок за доброволно изпълнение самият той не предаде вещите, предмет на обезпечение", каза той.

Неделчо Митев допълни, че вещите са дълъг списък с близо 200 позиции. "Този списък е един индикативен списък, не създава поредност в никакъв случай", каза той и на няколко пъти след това подчерта, че не създава някаква задължителна поредност, по която трябва да се върви.

По думите му целта не е спиране на телевизията. "Не нарушавам свободата на словото, да не говорим за това, че в крайна сметка този сървър не е иззет. Нашата работа е да отидем, да констатираме наличието на това имущество, което телевизията го съхранява и работи с него, констатирайки идентичността на това имущество, ние сме длъжни да го вземем и да го предадем на заложния кредитор", заяви той.

По-рано днес синдиците на КТБ обявиха, че отлагат отнемането на имуществото на телевизията във връзка със задълженията й с една седмица.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес