Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безкрайната борба с незаконната сеч и нелегалните сметища: Интервю с Виктория Симеонова (ВИДЕО)

03 ноември 2023, 10:20 часа
Реклама

Журналистът Виктория Симеонова получи наградата за журналистически материал на Българска фондация Биоразнообразие, за нейната неуморна борба срещу незаконната сеч на горите и незаконните сметища. 

Нейните материали и упоритостта ѝ доведоха до проверки от различни институции и прекратяване на договорите на някои от фирмите, извършили незаконната сеч. 

Благодарение на нейните репортажи, сметището край Радловци, Кюстендил най-накрая бе забелязано от Министерството на околната среда и водите и бяха предложени решения за проблемите с него. ОЩЕ: Изсичат цяла гора във варненския кв. "Аспарухово" заради строеж

Източник: БНР  

"Причината хората да се обръщат към нас е, че институциите доста неглижират проблемите и те виждат в нас едно спасение. От друга страна, като журналист, обичам да работа по социални значими теми, в които мога да видя реални резултати", сподели Виктория пред Actualno.com

От къде идва нейното вдъхновение, как журналистиката допринася за решаването на проблемите и гордее ли се Виктория с наградата - вижте в интервюто: 

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес