Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сливен остава без парно и топла вода заради авария

05 февруари 2016, 08:39 часа

Сливен остава без парно и топла вода заради авария, съобщиха за Радио „Фокус”-Сливен от Информационния център на Топлофикация – Сливен. От 6.00 часа тази сутрин до 18.00 часа заради авария в топлопреносната мрежа е спряно топлоподаването към целия град.

Реклама

След 18.00 часа до 24.00 часа с прекъснато топлоснабдяване ще останат кварталите "Младост", "Дружба", "Сини Камъни" и "Българка". От Центъра допълниха, че по-възможност топлоснабдяването може да бъде възстановено и по-рано. Заради аварии през януари ТЕЦ – Сливен обяви, че ще намали сметките, заради проблемите с отоплението. Цената на парното в Сливен няма промяна и през този отоплителен сезон и остава 80 ст. на куб.метър с ДДС за отопление и 7 лева за кубик топла вода. Така отоплението на жилище от 90 кв.м. струва около 130 лв. на месец.

От няколко години Топлофикация - Сливен е премахнала такса „сградна инсталация", въведен е и „таван" за пределните горни цени за отопляем обем. Парното в Сливен продължава да е най-евтино в страната, напомнят от топлофикационното дружество. Около 13 000 са абонатите на ТЕЦ – Сливен към момента. Събираемостта на задълженията е близо 95%. Основното условие за абонатите да участват в промоциите е да нямат просрочени задължения.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес