Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Google готви санкции за сайтове с агресивни реклами

24 август 2016, 12:34 часа • 2154 прочитания

От началото на следващата година мополистът по отношение на търсенето в Интернет Google ще „наказва“ интернет сайтове, ако пускат в мобилните си версии т.нар. pop-up реклами, които често заемат целия екран на мобилното устройство – в общия случай смартфон.

Съобщението за намерението на американската компания беше публикувано в официалния блог на Google. Там продуктовият мениждър на Google Доантъм Фан пише, че „сайтове с агресивни реклами пречат на потребителите да намерят желаното от тях съдържание и това е проблемно за мобилните устройства, тъй като те имат по-малки екрани“. Затова и Google възнамерява да вземе мерки да намали такива практики.

От съобщението на Google не става ясно какви мерки предвижда компанията, но сред предположенията са, че сайтовете, които рекламират агресивно чрез pop-up или чрез реклами на цял екран, ще отиват все по-назад при търсене по ключова дума в Google. Припомняме, че от септември 2015 година Google наказва сайтове, които промотират агресивно свалянето на приложения за реклами.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес