Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Вкусен и адски лесен ябълков сладкиш - гарантираме ви, че ще стане от любимите ви десерти!

06 август 2023, 14:02 часа
Реклама

Ако искате да приготвите бърз, вкусен и лесен десерт и имате у дома три ябълки и шепа овесени ядки, то това е вашата рецепта! Ще ви трябват и още съставки, но те присъстват задължително в почти всяко домакинство, така че надали ще има нужда да ги купувате, за да приготвите този здравословен ябълков сладкиш.

Смесвате всички продукти и слагате десертът да се пече. След това го поръсвате с пудра захар и го сервирате.

Благодарение на този вкусен ябълков сладкиш, домът ви ще ухае невероятно и половината десерт, а може би и целият, ще се изяде мигновено. Може да го покриете с вкусен ванилов крем с бита сметана или да го сервирате като торта, когато имате повод у дома.

Вкусен и бърз ябълков десерт

Необходими продукти:

  • 3 сладки големи ябълки
  • 100 мл. вода
  • 3 яйца
  • 220 гр. овесени ядки
  • 80 гр. стафиди
  • 80 гр. смлени орехи
  • 1 пакетче бакпулвер
  • 100 мл. олио
  • Сок от ½ лимон
  • 1 щипка сол

Ябълков сладкиш: Сладко изкушение

Начин на приготвяне:

Вземете ябълките и ги измийте хубаво, след което може да ги обелите, ако ги харесвате повече така и накрая ги нарежете на тънки филийки с големината на хапка или по-малки. Залейте ги със сока на половин лимон, за да не потъмнеят и ги разбъркайте добре.

Добавете стафидите, като предварително може да ги накиснете за 15-20 минути в портокалов сок или ром. Може да ги сложите цели или да ги пасирате. Стафидите са богати на естествени здравословни захари и поддържат здравето на дихателната система и белите дробове.

Залейте ги със 100 мл. вода и разбъркайте добре, след това добавете предварително смлените орехи. Счупете 3 яйца и ги разбийте с кухненска бъркалка.

Изсипете разбитите яйца в сместа от ябълки и орехи, добавете 100 мл. олио, след което разбъркайте, за да се разпределят равномерно всичките съставки. Накрая добавете щипка сол и 220 гр. овесени ядки, които са предварително смлени в блендер.

Накрая добавете пакетчето бакпулвер и го разбъркайте. Пригответе форма за торта с махащ се ринг, намажете дъното и стените с малко масло, след което разпределете равномерно получената ябълкова смес. Заравнете с лъжица и сложете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Проверявайте с клечка дали сладкишът се е изпекъл.

Лесен ябълков десерт, който да сервираме след вечеря

След като го извадите от фурната, го оставете за малко за да изстине и тогава поръсете с малко количество пудра захар и сервирайте на своите гости.

Гарантираме ви, че този вкусен ябълков десерт ще ви стане от любимите и често ще си го приготвяте с повод или без повод!

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес