Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Трик, с който бухтите винаги стават пухкави като памук

11 февруари 2022, 13:36 часа

Едва ли има човек, който да не обича да похапва бухтички за закуска. Те са неустоимо вкусни, особено, когато са комбинирани с домашен конфитюр, течен шоколад, мед или обилно поръсени с пудра захар.

Едно от нещата, които отличават бухтите от останалите тестени закуски, е тяхната пухкавост. Именно мекотата им подсказва дали сме се справили добре в кухнята или пропускаме нещо важно, свързано с направата им.

Как да приготвим вкусни и пухкави бухти?

Най-добре се получават бухтичките, когато се придържаме към правилно съотношение от продукти. Брашното е с фундаментално значение и именно тази съставка е отговорна за онзи пухкав ефект, който най-добре описва любимата ни неделна закуска.

Каква е разликата между бухти и тиганици?

Много внимавайте да не прекалите с него, защото така рискувате резултатът да не ви се понрави. Ще се получат хлебни бухти, чиито вкус едва ли ще ви допадне. Наблюдавайте консистенцията на сместа през цялото време. Така ще разберете в кой точно момент трябва да престанете да добавяте брашно.

Има един трик, който ще ви гарантира цял поднос с идеално пухкави бухтички. Когато приготвите сместа, оставете я за около 30 минути, за да абсорбира добре. Така закуската се получава още по-мека и апетитна.

Количеството олио, което слагате в съда, в който ще пържете бухтите, е поредният фактор, на който да се обърне внимание. То не бива да е твърде много, защото може накрая закуската да се обезформи.

Котлонът трябва да е на умерени градуси, за да може да се получи златиста коричка отвън и да се изпържат добре отвътре.

Накрая поръсете пухкавите бухтички с пудра захар и ги полейте с любимата си сладка добавка.

Желаем ви добър апетит!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес