Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Специалитет от Южна Италия: Бърза рецепта за пържени миди

22 август 2024, 16:39 часа

Мидите са една от онези храни, които бързо могат да станат любими, ако ги приготвите по правилния начин. Може би сте чували или опитвали прословутите сотирани миди с доматен сок, но не бива да пренебрегвате и тази рецепта.

Още: Рецепта за 30 минути: Идеалният начин за печене на риба на фурна

Произхождат от Южна Италия и се славят с интересни и хрупкави вкусове. Пържените миди с брашно и яйце ще станат вашата тайна рецепта, защото са бързи и лесни за приготвяне.

Необходими съставки:

  • 500 грама миди
  • 50 грама брашно
  • 1 яйце
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин

Начин на приготвяне:

Измийте и почистите добре мидите. След това ги сложете да се варят в тиган или дълбока тенджера, похлупена с капак. Така те ще се отворят и ще можете лесно да извадите ядките от черупките. Ако имате миди без черупки, пропуснете тези стъпки.

В един съд сложете получената мидена каша, а в други два сложете разбитото с малко сол и черен пипер яйце, а в другия брашното. Междувременно сложете тиган със зехтин на огъня, за да продължите с пърженето.

Още: Бърза вечеря: Модерен прочит на класиката пиле със спанак

Вземете мидите и ги оваляйте една по една в брашното и след това в яйцето. Накрая ги запържете в олиото до златисто. Направете този процес с всички миди, които сте почистили и след това ги поставете да се отцедят върху кухненска хартия. По желание ги поръсете отново с черен пипер и ги консумирайте топли.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес