Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сладко от праскови на фурна - от бабиния тефтер

07 юли 2023, 13:58 часа

Направата на вкусни и ароматни сладка за зимата е неизменна част от летния сезон. През топлите дни имаме възможността да се радваме на много сезонни плодове и при това в изобилие.

Ако ви се похапва истински вкусно и ароматно сладко, което сами да сте си приготвили, нашият съвет е да побързате да пробвате рецептата.

Споделяме с вас уникално вкусно и неповторимо ароматно сладко от праскови на фурна. Технологията на приготвяне е елементарна и не би затруднила абсолютно никой, дори начинаещите в кухнята.

Ето какви продукти са ви нужни за сладкото:

  • праскови - 3 кг
  • захар - 1.5 кг или по - малко
  • лимонтозу - 1 ч.л.

Начин на приготвяне:

За предпочитане е да изберете такъв сорт праскови, чиято кожа се отстранява лесно. Това ще ви спести време и усилия.

Прасковите се измиват, обелват, премахват им се костилките и се режат на кубчета.

Плодовете се прехвърлят в дълбока тава и след това се поръсват със захарта.

Мармалад БЕЗ варене - всеки трябва да я знае тази рецепта

Оставете ги да престоят за половин денонощие. Най-добре да направите това вечерта и на следващата сутрин да вкарате тавата във фурната.

Сладкото от праскови се пече в умерена фурна. Най-лесно разбирате дали е готово като капнете капка върху чиния и тя не се разтече.

Сладкото се вади от фурната и към него се прибавя лимонтузу. Разсипва се в бурканчета, докато все още е горещо. Поставят се капачки върху бурканите и се затварят добре. Обръщат се с капачките надолу, докато изстинат.

Ето, че вашето сладко е готово. С него можете да гарнирате всякакви сладкиши, палачинки, пържени филийки или да го похапвате директно от буркана.

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес