Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Шеф-готвач разкрива: Това е тайната на най-добрите меки бъркани яйца

11 юли 2024, 13:25 часа

Обичате да гледате готварските предавания и би било страхотно да се научите да приготвяте вкусните ястия от екрана. Докато зад кулисите снима епизод от най-новото си шоу знаменитият готвач Боби Флей споделя как прави рохки бъркани яйца за звездите.

Още: Повече ядене за по-малко стрес: 12 храни, които ще ви помогнат

Как да си направим меки бъркани яйца като Боби Флей

След разбиване на яйцата в голяма купа за смесване се изсипват в студен тиган с крема сирене и масло. Крема сиренето и маслото добавят мазнина и вкус към яйцата. По-високото съдържание на мазнини прави яйцата по-малко склонни към подсирване, а също така ги прави по-вкусни.

А що се отнася до началото със студения тиган? „Това ви помага да контролирате готвенето и улеснява създаването на красивите копринено меки бъркани яйца, които виждате в изисканите ресторанти“, обяснява шеф готвачът.

Боби включва тигана на средна степен, като бавно повишава температурата, което помага на яйцата да се готвят бавно и да запазят кремообразната си текстура. Яйчената смес се разбърква непрекъснато в кръг с шпатула, докато тиганът се нагрява.

Още: 6 недооценени здравословни храни, които трябва да ядете по-често

След като яйцата станат хубави и пухкави и все още доста влажни, Боби ги прехвърля в чиния, където завършват готвенето, докато стегнат. За да запази копринената текстура, Боби препоръчва да изчакате до края на процеса на готвене, за да овкусите яйцата със сол. След това той допълнително гарнира яйцата със сирене фета, чили и малко зелени зеленчуци.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес