Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Пилето ще стане със златиста и хрупкава коричка, ако добавите чаша от това

03 ноември 2022, 10:13 часа

Всяка домакиня иска да приготви вкусно пиле със златиста и хрупкава коричка. Но в случая тайната се крие в една съставка, която малцина използват за тази цел.

На пръв поглед нейното използване при готвенето на пилешко месо може да изглежда странно, но след като опитате, ще се убедите, че това не е така.

Чаша чай в пилето

Опитните домакини винаги добавят чаша чай, когато пържат или пекат пилето. Благодарение на тази съставка ястието придобива невероятен вкус и получава златиста коричка.

Опитните домакини винаги накисват пилето в това не само, за да стане по-вкусно, но и за да премахнат цялата химия от него

Готвачите и домакините с опит препоръчват използването на класически черен чай, който се комбинира идеално с пилето. За да стане ястието още по-хубаво може да сложите 1-2 резена лимон.

Как се готви пиле с чай?

За начало в тигана се слага лукът, който леко се запържва. След това се добавя пилето и се запържва до зачервяване на коричката

След това пилето се прехвърля в тава, добавят се подправките, задушеният лук и лимонът. Накрая добавете чаша черен чай. Печете на 180-200 градуса за 45 минути.

Пилешкото ще стане с хрупкава коричка и ще се топи в устата, ако добавите тази необичайна съставка

В случая пилето може да се сготви и на котлона. За целта тигана се оставя на слаб огън, покрива се с капак и след около 30 минути ястието ще е готово.

Някои готвачи добавят подправките и лимона след като пилето придобие златиста коричка.

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес