Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перфектните пържени картофи: Как да ги направите здравословни

23 октомври 2024, 16:28 часа

Когато си помислите за пържени картофи, веднага се сещате за техния неустоим вкус. Но всички се страхуваме от факта, че не са много здравословни и сме принудени да спрем да ги консумираме.

Още: Салата в буркан: Ето точно как се прави

Разкриваме ви някои тайни как да приготвите пържени и хрупкави картофи у дома. Един от плюсовете на тази рецепта е, че не отнема много време и изобщо не е трудна за изпълнение.

Важни са продуктите

Най-доброто масло

Добре е да използвате смес от зехтин с малко царевично или слънчогледово олио. Маслото не се използва, тъй като достига температура на горене много бързо.

Най-добрите картофи

Много често дори не се замисляме, че видът картофи може да повлияе на съвършенството на крайния продукт. Е, има картофи, подходящи за пюре, за зеленчукови гювечи и някои за пържене. Това, от което се нуждаете, са малките пресни картофи. Можете да използвате и големи или стари картофи, но не забравяйте да ги накиснете във вода преди да ги използвате.

Добавете подправки

Тъй като подправките са безкрайни, изборът ви за комбиниране на картофите е безкраен. Подправките придават повече вкус на всяка рецепта, а в някои дори играят ключова роля в създаването на уникални ястия. Но времето, когато ги добавяте по време на готвене, е най-важно. Добавете любимите си подправки в последните минути на готвене.

Необходими съставки:

  • 500 г картофи
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 1 супена лъжица слънчогледово или царевично масло
  • сол
  • черен пипер

Начин на приготвяне:

След като сте изплакнали картофите обилно с вода, обелете ги и ги оставете във вода за няколко минути. Нарежете на възможно най-тънки кръгчета. Тази форма ги кара да абсорбират по-малко масло, така че са по-здрави.

През това време сте сложили тиган на огъня на средна температура. Добавете маслата и ги оставете да се загреят. Добавете картофите и накрая овкусете със сол и черен пипер. Оставете да се пържат без да се разбъркват до зачервяване на долната част около 4-5 минути.

Още: Благодарение на тези тънкости, всеки пай с тиква ще бъде сполучлив

Обърнете с вилица картофите от другата страна и ги оставете отново да се запържат. Можете да добавите чесън на прах, червен пипер и да запържите още цяла минута. След това ги свалете от котлона, сложете ги в голяма чиния и можете да им се насладите.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес