Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лесно и бързо – но вкусно, както в 5-звезден ресторант: Спагети а ла Карбонара

21 август 2024, 18:52 часа

Популярно като "спагети ала карбонара", това ястие се състои от яйца, сирене, бекон и черен пипер.

Смята се, че първата рецепта е създадена в ресторант в Рим през 1944 г., поради което носи и името на улицата, на която се е намирал ресторантът. Постепенно рецептата се развива, достигайки до познатата на всеки днес форма.

Още: Рецепта за 30 минути: Идеалният начин за печене на риба на фурна

Тази рецепта се приготвя за няколко минути и изисква само няколко прости съставки. В тази статия разкриваме как да приготвите тази рецепта съвсем лесно у дома.

Необходими съставки:

  • 320 г паста (спагети)
  • 150 г свинска панчета
  • 6 жълтъка
  • 50 г извара
  • Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

За да приготвите тази рецепта, започнете, като поставите тенджера с подсолена вода на котлона и я оставете да заври. Веднага щом водата започне да ври, сложете макароните в нея и варете докато омекнат.

През това време вземете панчетата и я нарежете на кубчета с дебелина около 1 см. Поставете парчетата в тиган с незалепващо покритие и ги запържете за около 15 минути, на среден огън. Когато панчетата е готова, изключете котлона и оставете настрана. Внимавайте да не ги изгорите, защото ще отделят много силен аромат.

В купа добавете жълтъците заедно с по-голямата част от сиренето, останалото ще използвате за украса на пастата. Поръсете с черен пипер по желание и разбъркайте добре съставките. Докато разбърквате яйцата, добавете една супена лъжица вода от пастата, за да разредите сместа.

Още: Бърза вечеря: Модерен прочит на класиката пиле със спанак

Когато пастата се свари, отцедете я и я прехвърлете директно в тигана, където е панчетата и я запържете за няколко минути, за да се овкуси. Свалете от котлона и към тях добавете сместа от яйца и сирене, като всички съставки се разбъркват добре. Сервирайте ястието веднага, като добавите повече вкус и гарнирайте с останалото сирене и черен пипер.

Добър апетит!

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес