Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бързо кисело зеле, което е готово след 1 седмица

13 октомври 2024, 09:00 часа

Искате ли да имате под ръка рецепта за бързо кисело зеле, която всеки път, щом се нуждаете от ферментиралия продукт, ще спасява положението и ще ви го осигурява точно след 1 седмица?

Днешната рецепта наистина не е за изпускане. Най-хубавото от всичко е, че киселото зеле е готово за похапване след 7 дни. Освен това е хрупкаво и невероятно вкусно.

Как се приготвя перфектното кисело зеле?

Още: Винаги слагайте това в бидона и киселото зеле ще е хрупкаво до пролетта

  • зeлe - 2 кг пpяcнo
  • цeлинa
  • мopcкa coл
  • вoдa

Начин на приготвяне:

Заемете се с подготовката на зелките, които вече сте си набавили. Премахнете почернелите и увехнали листа и запазете единствено здравата част от зеленчука. Отрежете кочаните и накълцайте зелето на лентички.

Нарежете на ситно и връзката целина и объркайте с киселото зеле. Поръсете с лъжица смляна морска сол и започнете да втривате с ръце.

Още: Лекар: Тези грешки "убиват" ползите от киселото зеле

Зелето, смесено с целината, се пълни в буркани, на дъното на които се сипва още една лъжица сол. Накрая бурканите се доливат с вода.

Затворете бурканите с капачки и ги подредете на слънце. От време на време разклащайте енергично. След една седмица вкусното зеле е готово за консумация. Тази рецепта за експресно кисело зеле се предава от поколение на поколение и винаги е сполучлива. Пробвайте я някой път и сами ще се убедите в казаното от нас!

Кисело зеле - кога е полезно и кога вредно

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес