Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ако искате вкусна домашна майонеза за 2 минути, не пропускайте да видите тази рецепта

08 юни 2021, 09:27 часа

Майонезата е един от любимите сосове по цял свят. С нея можем да гарнираме филия хляб и да я превърнем в неповторим сандвич. Чудесна добавка е към различни сосове, ястия, салати и каквото друго се сетите.

На пазара се предлагат различни видове майонеза. Някои от тях са диетични, други с вкус на чесън, копър и прочие. Ние обаче вярваме, че за перфектната майонеза съществува само една единствена рецепта и бързаме да я споделим с вас.

Как се прави перфектната майонеза?

Истината е, че за перфектната майонеза съвсем не е нужно да си отделяте кой знае колко време. Можете да я приготвите, докато чакате ястието във фурната да се изпече или докато подреждате чиниите по местата им.

Рецептата, която ще споделим с вас, е толкова лесна, че дори малко дете би се справило с направата й.

Ето я й нея:

• 1 яйце

• 200 мл олио

• ½ к.л. сол

• ½ к.л. лимонена киселина

Това е всичко, от което се нуждаете, за да спретнете уникална и неповторима на вкус майонеза. Много е важно обаче яйцата да не са директно извадени от хладилник. За предпочитане е това да го направите минимум 10 – 15 минути, преди да стартирате с кулинарния шедьовър.

Руската домашна майонеза, която стана тотален хит (РЕЦЕПТА)

Вземете продълговат съд, подобен на кана. Така ще сте сигурни, че консистенцията ще се получи перфектно.

Може да ползвате купата на блендера. В нея изсипете количеството олио, чукнете яйцето и прибавете солта и лимонената киселина, известна още като лимонтузу.

Количеството на солта и лимонената киселина можете да променяте, съобразно вкусовите си предпочитания. Ние сме посочили ½ к.л. и от двете съставки, тъй като смятаме, че това е оптималната доза за направата на невероятно вкусна майонеза.

Вземете любимия си кулинарен помощник, а именно пасатора. Той ще ви свърши чудесна работа, когато става въпрос за приготвяне на майонеза.

Бърза и вкусна домашна майонеза

В началото разбивайте, като държите уреда плътно до дъното на съда. Едва след като започне сосът да се сгъстява, издърпайте внимателно пасатора нагоре.

Само след минута ще имате съвършено вкусна и с перфектна консистенция майонеза, която с удоволствие да си похапнете.

Да ви е сладко!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес