Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Коя е Виолета Коритарова - кандидатът на Димитър Главчев за служебен регионален министър?

05 април 2024, 10:44 часа
Реклама

Настоящата шефка на Агенцията по геодезия, картография и кадастър Виолета Коритарова е предложена за служебен министър на регионалното развитие и благоустройството в кабинета на Димитър Главчев.

Коритарова е магистър по геодезия, фотограметрия и картография от Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Дългогодишен служител е на Агенцията по геодезия, кадастър и картография, като преди това е работила в Министерството на земеделието, горите и храните и в Министерството на образованието и науката.

Има редица професионални квалификации в Нидерландия, Австрия и Германия. Изпълнителен директор е на агенцията от 20 юни 2018 г. с назначение на министъра на регионалното развитие в кабинета на Борисов 4 - Николай Нанков.

Още: Димитър Главчев представи новото служебно правителство на Радев и партиите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Според публичната информация тя е експерт с опит в областта на геодезията и геоинформационните системи, инвестиционното планиране, поземлените имоти и регистри. При стартиране на мандата й в Агенцията си поставя като най-важна задача подобряване на обслужването на клиентите на агенцията, за да може опашките в офисите да намалеят значително.

Кои са другите министри от кабинета на Димитър Главчев вижте ТУК!

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес