Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илхан Андай за войната между Делян Пеевски и Ахмед Доган - Резултатът е 45:2

03 юли 2024, 09:39 часа
Реклама

Рамадан Аталай е дългогодишен частник, виреещ под знамената на ДПС. Това му е последното интервю като представител на парламентарната група. Той е зависим и уязвим, трябва да стане клиент на прокуратурата.

Това коментира журналистът от "24rodopi" Илхан Андай, който е известен с близостта си към партията на Ахмед Доган. Припомняме, че от тази сутрин ДПС преживява невиждана досега криза на доверието в лидерите си, а бившият вече депутат от ДПС Аталай заговори за раздор между Пеевски и Доган.

"Ако Аталай не спекулира твърде много, Ахмед Доган прави голяма услуга на Бойко Борисов, тъй като всичко беше на неговите плещи днес - и съставянето на правителство, и предизвикването на нови избори. Доган не е във форма, Доган взривява ДПС", обясни още Андай пред bTV. Той подчерта, че вече ДПС има 45 депутати, а Доган има 2 депутати.

Още: Пеевски уволнява хора на Доган: Рамадан Аталай за разрива в ДПС

"Ахмед Доган получава прекалено много информация, но е контролирана и през определен интерес. Остър разрив няма, Аталай спекулира. Между Доган и Пеевски има един разговор между по-агресивен лидер и по-сантиментален пенсиониран лидер на партия, това е", каза още журналистът.

Припомняме още, че по думите на Аталай самият Доган е наредил да не се подкрепя правителството на ГЕРБ, а минути по-късно съпредседателят на ДПС каза от кулоарите на парламента - "Аз съм председател на ДПС": Пеевски няма да се съобрази с Доган за кабинета.

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес