Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Над 1300 лекари от България и чужбина се събират в Пловдив

23 ноември 2018, 16:54 часа • 1448 прочитания

Над 1300 общопрактикуващи лекари от България и страни от Югоизточна Европа участват в традиционната си среща в Пловдив, която тази година се съчетава с IV Юбилеен Конгрес на Асоциацията на лекарите по обща/семейна медицина от Югоизточна Европа и Националната научно-практическа конференция по Обща медицина. Мотото на конгреса е "Общата/семейна медицина – предизвикателство, което си заслужава!", а работните панели включват редица медицински новаторски практики, които подпомагат ежедневната работа.

Създадена сравнително наскоро, специалността "Обща медицина" търси своето място в свят, в който новите технологии и напредъкът на медицината преодоляха редица смъртоносни по-рано болести, в свят със застаряващо население, което има своите потребности.

Увеличената продължителност на живота и победата над редица инфекциозни заболявания със сериозни последици, както и успешното лечение на хирургични заболявания оставят място за други проблеми, най- вече хронични заболявания, които може и да не са смъртоносни, но сериозно влияят върху качеството на живота. И тук на първо място излиза фигурата на общопрактикуващия лекар. 

Веселина Божилова
Веселина Божилова Отговорен редактор
Новините днес