Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Катастрофа на пътя Пловдив – София лиши роден щангист от участие на Олимпийските игри в Париж

15 септември 2023, 12:11 часа
Реклама

Българският състезател по вдигане на тежести Дейвид Фишеров няма да участва на Олимпийските игри в Париж през следващото лято. Причината е, че той е претърпял катастрофа на пътя Пловдив – София. Това съобщиха колегите от „bTV”. Фишеров е без опасност за живота, но ще трябва да се прости с мечтата си да участва на най-големия спортен форум.

Реклама

Българският щангист изпуснал самолета за Саудитска Арабия

Европейският шампион в категория до 102 килограма от надпреварата в Тирана през миналата година е трябвало в неделя да пристигне в столицата, за да отпътува за Рияд. В Саудитска Арабия започва Световното първенство по вдигане на тежести. Той обаче е катастрофирал на пътя София – Пловдив. Фишеров е бил откаран в болница с болки в главата и ръката. По този начин той е пропуснал полета до Рияд.

Дейвид Фишеров

Дейвид Фишеров трябваше да мине кантара в Рияд

Българинът с австрийски корени нямаше да се състезава в Саудитска Арабия, тъй като се възстановява от тежка травма на коляното. Той обаче бе длъжен да стигне до Рияд, за да мине кантара и да си гарантира участие на Олимпийските игри в Париж. Сега обаче това няма как да стане и Фишеров ще гледа надпреварата по телевизията.

Преди дни Божидар Андреев донесе първи медал на България от Световното по вдигане на тежести.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес