Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Звездна атлетка пребори контузия и атакува медалите на Олимпиадата

02 юли 2024, 20:13 часа
Реклама

Английската лекоатлетка Катарина Джонсън-Томпсън, която се оттегли от Европейското първенство в Рим поради контузия, все пак ще може да се състезава на Олимпиадата в Париж. Двукратната световна шампионка в седмобоя се наложи да се оттегли от Европейското поради контузия в крака. Олимпиадата в Париж се явява като четвъртата ѝ възможност за спечелване на олимпийски медал, след като отново поради контузия се наложи да прекрати участието си на Игрите в Токио през 2020.

Джонсън-Томпсън ще се бори за медал в Париж

Английската състезателка призова за спокойствие сред феновете си, които бяха доста загрижени за физическото ѝ здраве преди Олимпиадата. Джонсън-Томпсън успокои привържениците си, като каза, че се „чувства здрава сега“. Само преди няколко седмици 31-годишната състезателка се оттегли от Европейското първенство поради лека контузия на крака. Това решение беше продиктувано, за да избегне влошаване на контузията. Тя отново стъпи на пистата на Британското първенство по лека атлетика в Манчестър миналата събота (29 юни) и сподели, че се чувства добре.

Джонсън-Томпсън

Също така тя допълни, че се е оттеглила от Рим, за да не се получи по-сериозна травма: „Не искам нищо да попречи на шанса ми да спечеля медал тази година“. Атлетката пристига в Париж в много добра форма, след като миналата година стана световна шампионка за втори път в унгарската столица Будапеща.

Тазгодишната Олимпиада ще бъде четвърта за британската състезателка. Оттеглянето ѝ от Токио 2020 беше продиктувано от скъсване на ахилесовото сухожилие. Вече остават само 3 седмици до Париж 2024, а целта на Джонсън-Томпсън е да се състезава на индивидуалните дисциплини в седмобоя.

„Очакванията ми са проста да видя какво мога. Да видя дали мога да приложа някои неща, които съм правила в тренировките“, сподели звездата на британския седмобой.

Още спортни новини четете в Actualno.com!

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес