Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Годината на Кубрат Пулев - от скандалната целувка до гарантирания мач за титлата

31 декември 2019, 12:25 часа
Реклама

В професионалния бокс 2019 година безспорно беше една от най-интересните, изненадващи и динамични в последните години, а тя премина не без дейното участие на българския представител в тежка категория Кубрат Пулев.

Кобрата премина през какви ли не перипетии през изминалите 12 месеца, които включваха две победи, един жесток скандал с целуната от него репортерка, раздялата с Андреа и гарантирания двубой за световната титла на IBF, като е почти сигурно, че в първите 5 месеца на 2020 година ще премери сили с шампиона Антъни Джошуа. 

Краят на годината определено беше успешен за българина, но истината е, че 2019 година беше смесица от върхове и падения за родния представител в професионалния бокс. И всичко започна в САЩ, където Пулев трябваше да натрупа популярност.

Двубоят с Богдан Дину не предизвика сериозен интерес, въпреки че срещата беше истинско зрелище, но пък последвалите събития и превърналата се в скандал №1 целувка с Джени Суши "помогнаха" на Кобрата да добие повече популярност сред феновете на бокса. Какво последва в скандала, разигран между двете страни, какви промени настъпиха при Кобрата, как стигна до победите си и до мач с Джошуа - четете интересния анализ за годината на Кубрат Пулев в SportLive.bg

Иво Вецев
Иво Вецев Отговорен редактор
Новините днес