Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сезонът на Скорпиона 2024: Затваря се порталът на затъмнението, алхимия на любовта

23 октомври 2024, 15:07 часа

По време на сезона на Скорпион през 2024 г. ще преживеем Новолунието в Скорпион и Пълнолунието в Телец. Новолунието в Скорпион, идващо на 01.11, е първото новолуние без затъмнение от началото на сезона на затъмненията и поради тази причина можем да кажем, че затваря портала на затъмнението. Пълнолунието в Телец е на 15 ноември ще бъде в близък съвпад с Уран, секстил Нептун и тригон Плутон: тази конфигурация сигнализира за ускоряване на темпото на събитията и повишен еволюционен натиск. През този период ще има силно желание за свобода и желание да се освободите от ограниченията, несправедливостта и остарелите структури. Много от нас ще преживеят промени и неочаквани промени през това време.

Вижте още: Големият ЛЮБОВЕН хороскоп за 2025 година

23.10. Слънцето напуска Везни и започва сезонът на Скорпион през 2024 г., предлагайки ни покана да прегърнем интензивността и да приветстваме пълната гама от емоции: този сезон ни напомня, че само като се научим да приемаме напълно дискомфорта, може да се случи истинска трансформация. Това време на годината е възможност да задълбочим разбирането си за нашите несъзнателни желания и мотивации и да насърчим по-дълбока емоционална интимност със себе си и другите.

Началото на сезона на Скорпионите е особено важно за тези от нас, родени с натална позиция във фиксирани знаци (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей). Хората, които са лично засегнати от транзита на Слънцето през Скорпион, ще имат възможността да се съсредоточат върху своето пътуване на лична трансформация, да осъзнаят от какво трябва да се откажат и да получат нови прозрения за своята психология и емоционална природа.

Където и да минава Слънцето, отива в нашето съзнание: Сезонът на Везни постави на фокус стойността на взаимоотношенията и пътуването на научаване за себе си през огледалото на другите. Това време на годината подчерта нашето търсене на хармония и мир и ни даде възможност да забележим дисбалансите в живота и взаимоотношенията си.

През сезона на Везни 2024 г. преживяхме значителни трансформации: Слънчевото затъмнение във Везни и мощната Пълнолуние в Овен призоваха за драстично подновяване на нашите взаимоотношения и ни насърчиха да изоставим или трансформираме тези отношения, които вече не са в съответствие или не поддържат нашия растеж.

Началото на сезона на Скорпиона, заедно с текущия транзит на Меркурий през знака, ни вдъхновява да задълбочим интроспекцията си, да разсъждаваме върху пътуването, през което сме преминали през последния сезон на затъмненията, и да интегрираме промените, които са настъпили както вътрешно, така и външно.

Сезонът на Скорпионите насочва вниманието ни към процеса на задълбочаване на взаимоотношенията и установяване на по-дълбоки връзки с другите чрез споделена уязвимост и емоционална интимност. Фиксиран, ин и воден знак, Скорпионът ни учи да отидем отвъд повърхностната връзка и да се свържем на по-дълбоко ниво. Доверието се превръща в централен въпрос през този сезон, който ще ни предложи възможности да подобрим способността си да се доверяваме на себе си и да разпознаваме кога е подходящо да се доверяваме на друг.

Сезон на Скорпион: Привеждане в съответствие с жизнените цикли

Навлизането на Слънцето в Скорпион ни напомня, че всичко непрекъснато се трансформира, всичко се развива и всичко се разпада, бавно се разпада. Докато есента подготвя сцената за зимата в северното полукълбо на света, сезонът на Скорпиона насочва вниманието ни към факта, че всичко непрекъснато се трансформира и подчертава колко е важно да сме в хармония с циклите на живота, безкрайния танц между раждането, смъртта и прераждане и всичко между тях.

Докато листата продължават да падат от дърветата и природата се готви да навлезе в ежегодното си състояние на хибернация, призивът ни е да забавим темпото на нашия външен живот и да дадем приоритет на грижата за вътрешния си живот, за да задълбочим емоционалното и психологическото си самосъзнание.

Вижте още: Научете най-щастливия ден от седмицата за всяка зодия, 21 - 27 октомври 2024

Това време на годината е възможност да внесем светлина в тъмнината и да привлечем вниманието към онези кътчета от нашата психика, които обикновено избягваме да гледаме. Сезонът на Скорпионите ни предизвиква да се развиваме и да растем, като се изправяме пред нашите ограничения, страхове и всяка съзнателна или несъзнателна съпротива срещу промяната и отпускането.

 

 

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес