Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изложен на автосалона в София модел на Ford е №1 по продажби в Европа

23 октомври 2024, 17:11 часа • 439 прочитания

Ford Kuga PHEV се върна на върха на класирането по продажби на plug-in хибридни автомобили в Европа през септември, след като от модела бяха реализирани 5224 бройки. Така популярният SUV отново изпреварва основните си конкуренти BMW X1 и Volvo XC60.

Американски стил - Ford Ranger е в стихията си извън пътя

Новата Kuga е една от звездите на щанда на Ford на автосалона в София, който ще работи до края на седмицата. Моделът е достъпен в три модификации - стилен Titanium, спортен ST-Line и приключенски Active, който има уникални дизайнерски характеристики и отличителни индивидуални детайли. Най-продаваният plug-in hybrid за последните три години в Европа вече осигурява значително по-добро ускорение и по-ниски въглеродни емисии, благодарение на подобрения електрически пробег.

За шофьорите, които не разполагат с удобно място за зареждане, Kuga Full Hybrid предлага удобството и комфорта на електрифицирана задвижваща система с пробег до 900 км с един резервоар и до 64% чист електрически пробег в града. Системите за безопасност от последно поколение и технологиите за свързаност правят Kuga една от най-популярните опции в сегмента на семейните SUV.

Още: Суперкола на Ford е една от звездите на автосалона в София

Отвътре Kuga разполага с най-новото поколение на мултимедийната система SYNC 4 на Ford със стандартен 13,2-инчов сензорен екран. Тази година Новият Ford Kuga е включен в анкетната карта на автосалона, давайки възможност на един късметлия да си тръгне с чисто нов автомобил.

Редом с популярния SUV е изложена и суперколата Ford GT. Тя е създадена за пистата, но има позволение да се движи и по обществени пътища, като представлява икона, събрала в себе си десетилетия на иновативни технологии и резултати в автомобилния спорт.

Ford възкреси легендарен модел

Цената на този забележителен автомобил е 1,3 млн долара но това не означава, че който разполага с такава сума може да си купи колата. Причината е, че GT е създаден за ексклузивни клиенти с перфектна репутация, които трябва да бъдат одобрени от ръководството на Ford. Неслучайно в България има само един такъв автомобил и той може да бъде видян именно на щанда на Ford на автосалона в столицата.

 

Велизар Георгиев
Велизар Георгиев Отговорен редактор
Новините днес