Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Щяхме да сме в ЕС, ако не бяха двустранните проблеми": На Мицкоски пак му е виновна България

23 октомври 2024, 16:48 часа • 609 прочитания

"Щяхме да сме в ЕС отдавна, ако не бяха двустранните проблеми", коментира македонският премиер Християн Мицкоски в словото си на тържествената церемония, която правителството организира по повод националния празник на Северна Македония.

В обръщението премиерът говори и за напредъка на държавата по пътя към ЕС.

„Трябва да се обърнем към себе си, да се ценим повече, да вярваме в себе си, да не позволяваме да ни водят намеци, че всички са ни изпреварили и не ни е мястото. Това не е вярно", каза Мицкоски.

Мисли за стратегия за развитие на Северна Македония до 2050 г. 

Мицкоски обяви, че инициира проект за развитие на държавата, който ще бъде превърнат в стратегия до 2050 г. и ще бъде направен в сътрудничество с Македонската академия на науките и изкуствата (МАНУ) и ще се търси консенсус от всички политически партии и заинтересовани страни.

По думите му такъв документ ще дефинира развитието, демографските предизвикателства, икономическите цели, селскостопанското, технологичното, енергийното и транспортното развитие.

„Нека се обединим и да вземем съвместни решения за бъдещето, защото нямаме друга родина. Да мислим стратегически за доброто на страната. Ще приемем всяко ваше конструктивно предложение“, каза Мицкоски и призова опозицията да сътрудничи. ОЩЕ: Християн Мицкоски преброи 800 българи в РСМ и десетки хиляди македонци у нас (ВИДЕО)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес