Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Спешна помощ" в София: Не подаваме сигнали в МВР, защото нищо не се прави

22 януари 2015, 07:50 часа • 16602 прочитания

Разминаванията между статистиката на здравното министерство и тази на Лютви Местан идва от това, че нашето министерство показва данни от доклади пред преките ни началници в болниците. Не подаваме жалби в МВР, защото правораздавателната ни система е мудна и нищо не се случва. Какъв е смисълът да го правим, попитаха риторично лекари от „Спешна помощ” в София пред Нова телевизия.

Софийските лекари споделят, че снощи е имало атака срещу лекар в болница „Св. Анна”. В Силистра пък имало случай на разбит склад и кражба на пари от спешен център, докато лекарите извършвали сложна операция за спасяване на живот.

Гледаме по-бързо да се оправим, затова не информираме полицията, обобщават лекарите. Един от тях разказа как наскоро два пъти ходил на един и същ адрес, след като първо предписал лекарства, а при втория сигнал се оказало, че пациентът не си е взел предписания лек.

Припомняме, че статистиката на здравното министерство за миналата година сочи 227 нападения над медицински лица, а тази, представена от Местан, е за само 17 жалби пред МВР.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес