Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравете за нощното изпотяване: Народната медицина идва на помощ с 2 лесни рецепти

13 февруари 2024, 09:49 часа
Реклама

Нощното изпотяване, наречено още нощна хиперхидроза, може да бъде предизвикано от различни фактори, включително: хормонални промени; инфекции; лекарства; неврологични проблеми; стрес и тревожност; хипогликемия; състояния на околната среда и други.

Освен да откриете причината за появата му, можете да се обърнете към билките за помощ при справянето с нощното изпотяване. То може да бъде дразнещо и дори да наруши качеството на сън и ежедневието ви. Народната медицина може да предложи улеснение без странични ефекти, като в същото време поддържа вашето тяло здраво и балансирано.

Още: Укрепване на целия организъм с помощта на народната медицина: Вижте коя билка може да ви помогне

Следват две рецепти от народната медицина, които имат благоприятно въздействие върху организма при нощно изпотяване.

Рецепта 1

Съставки:

  • Валериана
  • Полски хвощ
  • Ленено семе

Начин на приготвяне:

В 200 г вода се поставят 1 чаена лъжичка корени от валериана (при незадоволителен резултат количеството им може да се увеличи на 2 чаени лъжички) и по 1 чаена лъжичка стръкове от полски хвощ и ленено семе. Кисне 2 часа и се прецежда. Запарката се приема преди лягане.

Рецепта 2

Съставки:

  • Валериана
  • Мента
  • Полски хвощ
  • Ленено семе

Начин на приготвяне:

В 200 г топла вода се поставят 1—2 чаени лъжички (за възрастни) корени от валериана и по 1 изравнена чаена лъжичка листа от мента, стръкове от полски хвощ и ленено семе. Кисне 1—2 часа и се прецежда. Запарката се изпива преди лягане.

Още: Три рецепти с прополис от народната медицина, които ще ви изненадат

Ако нощното изпотяване е често и сериозно влияе на качеството на сън или на вашето ежедневие, е важно да се консултирате с лекар за правилна оценка и диагноза.

Статията има информативен характер, ако имате въпроси по темата се консултирайте с лекар.

Цвета Господинова
Цвета Господинова Отговорен редактор
Новините днес