Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези летни плодове ускоряват метаболизма

26 юли 2024, 21:15 часа

Възможно ли е да ускорим метаболизма си по естествен начин. Според изданието The Health Site този резултат може да се постигне с добавяне на някои летни плодове към диетата. Те могат да се консумират директно или със заквасена сметана или кисело мляко, овесени ядки, ядки, както и да се добавят към печива и салати или да се правят питателни смутита. Трите летни плода, които ускоряват метаболизма, са малини, ягоди и боровинки.

Летните плодове, които ускоряват метаболизма

Горските плодове са един от най-добрите опции за ускоряване на метаболизма и същевременно за отслабване. Те са вкусни, богати на витамини, антиоксиданти и фибри. 

Тези мазни храни ускоряват метаболизма

Най-добрият начин да компенсирате недостига на хранителни вещества е да добавите горски плодове към най-важното хранене за деня, закуската. Според диетологът Римас Гейга с тази проста стъпка може да направи голяма разлика в метаболизма ви и да ви помогне да управлявате теглото си.

Тези малки плодове са богати на антиоксиданти, като флавоноиди, които помагат за подобряване на метаболизма чрез намаляване на оксидативния стрес и възпалението в тялото.

Благодарение на високото съдържание на фибри в боровинките, храносмилателната система работи като часовник. Чудесен избор са за тези, които искат да отслабнат през лятото. Освен това боровинките са нискокалорични, така че за да ускорите метаболизма, ги добавяйте към каши, приготвяйте освежаващи смутита.

Малините са друг чудесен избор за закуска за стимулиране на метаболизма. Те са богати на диетични фибри и имат нисък гликемичен индекс. Това означава, че този плод помага за стабилизиране на нивата на кръвната захар. Тази стабилност предотвратява скокове и колебания на кръвната захар, които могат да навредят на загубата на тегло.

Малините са и добър източник на витамини С и К, които поддържат общото здраве и подобряват метаболитните процеси. 

Ягодите са не само вкусни, но и много полезни за метаболизма. Те не само съдържат много витамин С и манган, но и подпомагат метаболизма.

Ниското съдържание на калории и високото съдържание на вода в плода го прави здравословна добавка към закуската. В допълнение, витамините и антиоксидантите в ягодите също помагат в борбата с оксидативния стрес, който е важен за здравето на клетките. Може да ги добавите към мюсли и кисело мляко, както и към любимите си палачинки.

Лекар: 10 причини за бавен метаболизъм

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес