Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тези кестени с ракия помагат за шипове

02 октомври 2024, 17:54 часа

Шиповете са неприятно състояние, което засяга много хора, предизвиквайки дискомфорт и болки в различни части на тялото. Страдащите често изпитват главоболие, болки във врата, рамената и кръста, както и изтръпване на крайниците и световъртеж. Мнозина смятат, че няма ефективно средство за облекчаване на тези симптоми. Но съществува една стара и доказана народна рецепта с кестени и ракия, която може да помогне за облекчаване на болката и подобряване на състоянието на ставите.

Как се приготвя сместа с кестени и ракия?

За да приготвите този лечебен извлек, ще са ви необходими следните съставки:

  • 60 диви кестена
  • 30 таблетки аспирин
  • 1 литър ракия първак

Коя е най-добрата рецепта за справяне с шиповете?

Начин на приготвяне

  1. Първо, съберете или купете диви кестени. Нарежете ги на ситни парчета, за да улесните извличането на полезните вещества при накисването.
  2. Поставете нарязаните кестени и 30 натрошени таблетки аспирин в голям стъклен буркан или бутилка. Залейте ги с 1 литър ракия първак. Тази ракия, известна със своята висока концентрация, помага за по-бързото извличане на полезните вещества от кестените.
  3. Оставете сместа да престои един месец на хладно и тъмно място. Това време е необходимо, за да се насити ракията с активните съставки на кестените и аспирина.
  4. След изтичане на времето за настойка, прецедете извлека. Получената течност е готова за използване за външно приложение.

Тази домашна подправка е вълшебна при шипове на петата

Как да използвате извлека за облекчаване на болката?

С готовия извлек от кестени и ракия може да третирате засегнатите от шипове области. Нанасяйте го върху болните стави и други зони с дискомфорт. Важно е да масажирате леко, за да може течността да проникне в кожата. Ако кожата ви е чувствителна, препоръчително е първо да нанесете слой от растително масло, крем или свинска мас, за да предпазите кожата.

Много хора споделят, че усещат облекчение още след първата седмица на употреба, което прави тази рецепта ценен помощник при справяне с болките от шипове.

Шиповете могат да предизвикват сериозен дискомфорт и болка, но вековната рецепта с кестени и ракия предлага естествено средство за облекчаване на симптомите. С нейна помощ, можете да почувствате значително подобрение още след първата седмица. Това е един чудесен пример за мъдростта на народната медицина, която продължава да помага и днес.

Важно: Информацията е предоставена за справочни цели. Консултирайте се със специалист и в никакъв случай не се самолекувайте. При първите признаци на заболяване се консултирайте с лекар.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес