Справи се с кръвното ОТ РАЗ и дългосрочно - полезни ДЕЙСТВИЯ без никакви хапчета

4012
Справи се с кръвното ОТ РАЗ и дългосрочно - полезни ДЕЙСТВИЯ без никакви хапчета

Повишеното кръвно налягане не във всеки случай манифестира симптомите си. И обичайно си нямаме идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които реагират бурно към повишаването му и стават жертви на много кофти усещания. Но факт е, че по-голямата част могат да не научат години наред, че страдат от него. Медицинските лица обичайно ни предписват да го държим под око внимателно, но в ежедневието общо взето не се получава по този начин - ако се чувстваш отлично, не ти хрумва, че би могъл да имаш проблем със физическото здраве. 

Да си с високо кръвно обаче в никакъв случай не е присъда доживот.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки изпитва на ежедневна база. Обичайните фактори са по-голямо тегло, слаба физическа активност, изпълнена с лоша храна диета, повече цигари, битови навици с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, сбор от няколко хронични заболявания и нерядко генетична обремененост. Няма лошо като се превиши 44 годишна възраст да започнете да се самонаблюдавате значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани  хапчета. Обаче повечето от хората са от вида, които страдат от повишено налягане не толкова често. Без значение от кои сте обаче е хубаво да имате идея кои са скритите полезни неща, които ще ви асистират да редуцирате нивото на кръвното за недълго време. И то вкъщи. Тези особено полезни тактики не отменят докторската работа, но могат изключително нужни в най-напечения миг. Добре е впрочем да ги направите част от лайфстайла ви, понеже те от изумителна стойност за организма при сериозен набор здравни беди.

 Нейно величество канелата

Канелата ,това чудо на природата, е  прекрасна и приятна както като аромат, така и като нещо за небцето. Подправката включва неизмеримо полезни за организма целебни качества. Върши чудесна работа за нервите и в последна сметка има благоприятстващ кръвното налягане. Ето какво се иска от вас. Сложете малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете малко повече от половин чаена лъжичка канела. За да стане съвсем хубаво сложете и лъжичка мед. Подобна приятна смес работи до няколко минути.

• Вечният антибиотик

В домашната аптека, чесънът е известен с толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще се справяте повече от добре високото кръвно. Чесънът е популярен като един от най-класическите натурални антибиотици. Тушира високото кръвно, номер едно е в борбата с лошия холестерол. Ако не ви се консумира под формата на скилидка, по-скоро пробвайте с малка лъжичка чесън на прах. Отново има ефект. При всеки случай обаче е хубаво да е суров. 

• Една хитрост

Съществува един популярен трик, който е добре да прибавите към съкровищницата. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това нещо се прави 7-8 пъти за всяко ухо. Другата популярна ключова точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. На това място е хубаво да проведете разтриване. 

• Хибискусът - начин на употреба

Ако съществува билка, която да е тотален помощник в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е отварата от каркаде. Това е един от стабилните природни прийоми за сваляне на вашето кръвно. Впрочем, има още сериозен списък от полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на нервите, поема функцията и на антидепресант. Знае се, че повдига здраво имунната защита, тъй като носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Разбрано е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Правилното дишане

Едва ли е съвпадение това, че когато сме подложени на стрес, ние обикновено въздишаме. Затова като за начало отпуснете тялото и ума. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. Ако не владеете тази техника бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух за около 4 секунди. А после като издишате, задръжте на това ниско ниво за нови четири секунди. И го повтаряйте непрекъснато. Продължавайте около 5 минути, а може и повече. Така се засилва притока на кръв към повечето тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Компресът винаги е от полза

Тук са от полза два варианта, които да утилизирате в битката с кръвното. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Не мърдайте така за няколко минути и може да забележите благоприятен ефект. Другата надеждна тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Не забравяйте - не трябва водата да е прекалено ледена, достатъчно е да бъде хладничка. 

• Облекчение веднага с още един чай

Ментовият чай е лек за психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той определено може да тушира кръвното и благодарение на него да изпитате радикално облекчение.

• Облекчение от спешен масаж

Ако някъде около вас има някой, се помолете да ви напражи хубав масаж. Важните места са местата на тила. Задължителен е и масажът на раменете, който да финишира надолу към лопатките. 

• Знаехте ли тази рецепта?

Опитайте нещо страшно полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Поглъщаме по една чаша от този лек при повишено кръвно налягане.

Мерки за по-дълъг ефект

Всичко събрано до този момент върши безотказно действаща работа в изненадващите ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да вкарате в употреба този полезен списък с 10 важни неща. Ако ги добавите във всекидневието си умно и правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки опит за отслабване ще ще ви даде ключово предимство в сражението с високото кръвно. 

- Започвайте деня с упражнения редовно. Приятни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Отдайте се поне 30-40 минути на ден за тези раздвижвания. 

- Консумирайте полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Фундаментално обмислете диетата си, разберете кое ви ви прави уязвими и го изрежете от храненето си. 

- Занижете солта. Което значи и да ходите по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната обикновено е пресолена. Приготвайте нещо за хапване у дома. 

- Добре проучен факт е, че, пациентите, които имат високо кръвно, приемат алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е не повече от бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако надвишите тази доза е съвсем очаквано да стигнете до високо кръвно. Правилото важи и за цигарите - повече от 5-7 дневно ще ви водят до проблеми с кръвното. 

- Големият стрес е един от обуславящите високото кръвно фактори. Направете всичко възможно да го намалите и да посвещавате време за вас самите, за да сте по-малко напрегнати. 

 

Работете по тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са ежедневна практика, която може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com