Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само 2 порции на ден от тази храна топят мазнините и свалят кръвното

10 октомври 2024, 13:17 часа

Ново проучване показа, че консумацията на определена група храни може да намали риска от фатални заболявания, както и да ви помогне да отслабнете. Две порции от тази суперхрана ще ви помогнат да се отървете от коремните мазнини и да понижите кръвното си налягане, гласят резултатите от проучване, публикувано в Nutrition Journal.

Кой продукт ще ви помогне да отслабнете и да намалите кръвното налягане?

Според учените само две порции боб в ежедневната ви диета могат да направят чудеса за талията и здравето ви. Научно изследване класира боба като първокласен хранителен избор. Установено е, че приблизително две порции на ден са значително свързани с по-нисък ИТМ, по-ниско телесно тегло и по-тънка талия.

Колко калории трябва да ядете на вечеря, за да отслабнете?

Оказва се също, че тези, които ядат боб редовно, също имат като цяло по-добра диета, наситена с повече хранителни вещества.

Данните показват, че бобът, особено пинто (бежовият) и червеният боб, са отлични за намаляване на риска от сърдечни заболявания, като приблизително 180 грама на ден също се свързват с поддържане на холестерола. Комбинирането на консумацията на тези храни с балансирана диета означава, че е много по-малко вероятно да изпитате коментираните здравословни проблеми, споделят учените.

Проучването установи, че яденето на боб леко повишава приема на натрий, което се свързва с високо кръвно налягане. Но това беше противодействано от увеличения прием на калий. Това не само балансира натрия, но и наклони везните към понижаване на кръвното налягане.

Учените съобщават, че ако искате да намалите количеството на натрий, просто преди консумация трябва да изплакнете сварените зърна.

Изследователите са установили, че групата, консумираща боб, има по-високи нива на основни хранителни вещества като витамин Е, магнезий, желязо, фолиева киселина и холин, както и калций, калий и диетични фибри. Представителите на тази група също така консумират повече растителни протеини, морски дарове, боб, листни зеленчуци и зеленчуци, отколкото хората в другата група, които избягват бобовите растения.

Бобовите растения насищат тялото с растителни протеини, този протеин е подобен по хранителна стойност на животинските протеини. В допълнение, бобовите растения съдържат диетични фибри , лесно смилаеми протеини, микроелементи, пектини и витамини от почти всички групи: желязо, магнезий, калий, магнезий, цинк, витамини от група В и др. Яденето на бобови растения има положителен ефект върху храносмилането. За да постигнете по-забележим положителен ефект върху цялото тяло, трябва редовно да ядете бобови растения.

Лекар: Яжте всеки ден тази ядка за бързо отслабване, здравен съвет за деня, 7 октомври

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес