Пийте ги всяка сутрин: 7 напитки, които ускоряват растежа на косата

6858
Пийте ги всяка сутрин: 7 напитки, които ускоряват растежа на косата
Снимка: iStock

Не само витамини и специални продукти за грижа, но и познати напитки ще ви помогнат да ускорите растежа на косата си. Например, сокът от алое вера е богат на витамини А, С и Е, които подхранват космените фоликули и насърчават естествения растеж. Списъкът включва още зелен чай, сок от моркови, кокосова вода, чай от джинджифил, ленена вода и смути от спанак.

Дългите и здрави къдрици са мечта на мнозина, но постигането на това често е много трудно. Въпреки че няма магически куршум, който може незабавно да преобрази косата ви, включването на определени напитки в сутрешната ви рутина може да помогне за поддържане на здравословния растеж на косата с течение на времето. Тези напитки са не само вкусни, но и богати на полезни вещества, които подхранват косата ви отвътре. За това пише изданието Health.

Напитки, които ускоряват растежа на косата

Започването на деня с чаша зелен чай може да направи чудеса с косата ви. Проучване на Националния институт по здравеопазване установи, че зеленият чай е богат на антиоксиданти като катехини, които помагат за намаляване на косопада и насърчават растежа на косата. Той също така съдържа съединения, които инхибират активността на DHT, хормон, който насърчава загубата на коса.

Недостиг на вит. D и загуба на коса

Алое вера е известно със своите успокояващи свойства, но е и полезно за косата. WebMD съобщава, че сокът от алое вера е богат на витамини А, С и Е, които подхранват космените фоликули и насърчават здравословния растеж на косата. Освен това има противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за успокояване на раздразнения скалп.

Морковите са полезни не само за зрението, но и за косата. Изследванията показват, че е богат на бета-каротин, който се превръща във витамин А в тялото, а той от своя страна е необходим за растежа на всички клетки, включително клетките на косата. Редовната консумация на сок от моркови ще ви помогне да заздравите косата си и да ускорите растежа й, пише още изданието.

Кокосовата вода е не само освежаваща, но и невероятно хидратираща. Дехидратацията може да доведе до суха и чуплива коса, така че поддържането на хидратация е от ключово значение за здравата коса. Кокосовата вода също е богата на калий, който помага за подобряване на кръвообращението в скалпа, насърчавайки растежа на косата.

Джинджифилът се използва от векове заради лечебните си свойства, включително способността му да стимулира растежа на косата. Според изследвания джинджифилът съдържа антиоксиданти, които помагат за подобряване на кръвообращението в скалпа, което може да стимулира космените фоликули и да насърчи растежа на косата. Редовното пиене на чай от джинджифил ще помогне да заздравите косата си и да предотвратите накъсването.

Спанакът е богат на желязо, което е от съществено значение за здравия растеж на косата. Желязото помага за доставянето на кислород до космените фоликули, като насърчава растежа и предотвратява косопада. Смесете шепа спанак с плодове и кисело мляко за вкусно и питателно смути, което ще ви помогне да запазите косата си здрава.

Изследванията показват, че ленените семена са богати на омега-3 мастни киселини, които помагат за подхранването на космените фоликули и насърчават здравословния растеж на косата. Редовната консумация на вода от ленено семе ще ви помогне да заздравите косата си и да предотвратите накъсването. Просто накиснете ленените семена във вода за една нощ и изпийте водата на сутринта.

Включването на тези напитки в сутрешната ви рутина ще ви помогне да поддържате здравия растеж на косата и ще ви осигури пищните кичури, за които винаги сте мечтали. Не забравяйте, че докато тези напитки могат да помогнат за подобряване на здравето на косата ви, също така е важно да се храните балансирано и да се грижите за външн за косата си, като я миете и поддържате редовно. С малко усилия и правилните хранителни вещества можете да постигнете желаната дължина и здравина на косата.

За да расте косата ни по-бързо: трихолог назовава 7-те най-добри продукта

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

Лекар: Това е най-вредният продукт за панкреаса

Полезно ли е да се ядат яйца в жегата?

Лекар: Това е най-добрата закуска за сърцето и холестерола

Това са най-вредните навици за черния дроб през лятото

5 храни, които трябва да ядете след 50 години

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Как пъпешът влияе на холестерола?

Най-добрият зеленчук за дълголетие - яжте го 3 пъти седмично

Кайсии - за какво са полезни

Победи кръвното ОТ РАЗ и му кажи довиждане - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com