Отслабване след 40 години - лекар разкри тайната

1493
Отслабване след 40 години - лекар разкри тайната
Снимка: Healthline

Хората, които искат да отслабнат, винаги прибягват до диети и изтощителни тренировки. Но дори и след това килограмите бързо се връщат. Диетологът Ирина Арар споделя как да отслабнете бързо и без вреда за здравето. Методът, който тя предлага, е ефективен дори за хората над 40 години, при които метаболизмът се забавя.

Отслабване след 40 години

"За да се отървете от излишните килограми, първо трябва да промените хранителните си навици. Диетата трябва да включва фибри, диетични фибри и трици. Като начало можете да ядете около 100 грама фибри на ден, като постепенно увеличавате тази цифра до 150-200 грама", казва специалистът.

10 лесни начина за намаляване на калориите, без дори да ги броите

Сред най-богатите на фибри храни са:

Грах - една чаша съдържа около 8 грама фибри. Грахът също е страхотна достъпна храна.

Авокадо - този плод може да е известен предимно със здравословното си съдържание на мазнини (и невероятен вкус на препечен хляб), но също така е добър източник на фибри. Половин авокадо съдържа 7 грама фибри. Независимо дали го пасирате и го консумирате върху препечен хляб или добавяте резени към сандвич или салата, авокадото е вкусен начин да си набавите малко фибри.

Круши - една средно голяма круша съдържа 6 грама фибри, което е около 24 процента от препоръчителния дневен прием на фибри. Съвет: Кората на крушата съдържа по-голямата част от фибрите, така че не е необходимо да я белите.

Пълнозърнеста пшенична паста - спагетите са вкусно ястие с фибри, стига да използвате пълнозърнеста паста. Само в една чаша има 9 грама фибри. Увеличете това количество още повече, като гарнирате ястието със зеленчуци като артишок и грах. 

Кафяв ориз  - една чаша кафяв ориз съдържа 3 грама фибри.

Сини сливи - те са известни като една от най-добрите храни за ядене при запек. В допълнение към захарните алкохоли в сушените плодове, които им придават слабителен ефект, сините сливи без костилки съдържат 8 грама фибри на чаша. Сините сливи са не само здравословни, но и наистина вкусна закуска.

Овесени ядки със сушени плодове и ядки - това ястие е много популярна закуска, защото има толкова много хранителни вещества и е засищащо и вкусно, особено в хладните сутрини. Освен че е богат на фибри, той е и богат на протеини. Всяка чаша многозърнеста овесена каша съдържа 10 грама фибри.

"Трябва да избягвате сосове, преработени храни, колбаси и печива. Те причиняват прекомерно подуване. Препоръчително е да включите в диетата си храни, богати на калций, витамин D и здравословни ненаситени мастни киселини", казва експертът.

"Важно е да наблюдавате режима си на пиене на вода, което много хора не правят или забравят. Без установен воден баланс е невъзможно да се изгради компетентен план за отслабване. Средно трябва да пиете 1,5-2 литра вода на ден. В горещо време този обем се увеличава", казва д-р Арар.

Тя споделя и още едно интересно откритие. Според учени от Мичиганския университет, собствениците на кучета наддават на тегло по-бавно. Разходката на вашето куче е страхотна кардио тренировка. Учените стигат до извода, че собствениците на домашни любимци правят 34% повече упражнения всеки ден.

Това е най-добрата ядка за отслабване

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЗДРАВЕ:

5 храни, които трябва да ядете след 50 години

Този летен зеленчук е най-добър за кожата и червата

Как пъпешът влияе на холестерола?

Най-добрият зеленчук за дълголетие - яжте го 3 пъти седмично

Кайсии - за какво са полезни

Победи кръвното ОТ РАЗ и му кажи довиждане - полезни ТРИКОВЕ без никакви хапчета

Спаси се сам: Как магнитните бури могат да бъдат най-лесното сражение

Примерен хранителен режим при камъни в бъбреците: какво можете и какво не можете да ядете

Лек или дълбок сън: Колко сън от всеки вид ни е необходим, за да сме здрави?

9 огромни ползи за здравето от консумацията на овесени ядки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

5 храни, които трябва да ядете след 50 години
5 храни, които трябва да ядете след 50 години

След навършването на 50 години е важно да включите определени храни в диетата си. Те са от полза за всички: деца, младежи и зрели хора. Но след като...