Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отслабване след 40 години - ето кои храни са задължителни

14 юли 2024, 14:51 часа

Отслабването след 40 се превръща в трудна задача за много жени. Има обаче продукти, които могат да ви помогнат да постигнете желаните резултати. Някои от тях дори ускоряват метаболизма и насърчават изгарянето на мазнини. Изданието The Health Site разкрива кои са „тайните“ храни, които трябва да добавите към диетата си, за да постигнете успех в загубата на тегло.

Топ храни за отслабване след 40 години

Авокадо: Това е невероятно здравословен продукт за тези, които искат да отслабнат. Авокадото съдържа здравословни мазнини, които помагат за контролиране на апетита и ускоряват метаболизма.

Защо е важно да се пие вода при отслабване?

Грейпфрут: Грейпфрутът е известен със своите свойства за отслабване. Богат е на витамин С и пектин, които подпомагат изгарянето на мазнините и контролират апетита.

Бадеми: Бадемите са отличен източник на протеини и „добри“ мазнини. Също така е богат на диетични фибри, които ви помагат да се чувствате сити за дълго време.

Ползите от бадемите се дължат на техния състав. Ядките се състоят от 50% мазнини, около 30% протеини, много витамини, фибри, минерали, ненаситени мазнини, аминокиселини. Калоричното съдържание на бадеми на 100 грама е около 600 калории. Консумацията на бадеми укрепва организма като цяло. Подобрява работата на нервната система, успокоява. Тази ядка е способна да облекчи пристъпите на кашлица при астматици, както и при заклети пушачи.

Изчиства кръвоносните съдове от холестерола, регулира сърдечната дейност и нормализира състава на кръвта.

Бадемите са полезни при заболявания на жлъчните пътища, киселини и високо кръвно налягане. Препоръчва се консумацията на бадеми при проблеми със зрението и анемия.

Бадемите са високо ценени в козметичната индустрия. Продуктът съдържа витамин Е, олеинова, линолова мастни киселини, биофлавоноиди и много други, които са много полезни за нашата кожа, коса и нокти. В тази връзка бадемовото масло се добавя към кремове, лосиони, шампоани, ексфолианти и много други.

Елда: Елдата е нискокалорична храна, която също е богата на протеини и диетични фибри. Има способността да ускорява метаболизма и да контролира нивата на кръвната захар.

Зехтин: Зехтинът съдържа здравословни мононенаситени мазнини, които помагат за понижаване на холестерола и насърчават загубата на тегло.

Сьомга: Сьомгата е отличен източник на омега-3 мастни киселини, които насърчават изгарянето на мазнини и подобряват метаболизма.

Добавянето на тези храни към вашата диета не само ще ви помогне да отслабнете, но и ще подобри цялостното ви здраве.

Тези 5 съвета ще ви помогнат да отслабнете за 5 дни

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес