Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Накиснете този плод и го изяжте един час преди лягане, на сутринта ще изчисти жлъчката и червата като с булдозер

21 август 2024, 06:00 часа

Успешната детоксикация означава, че повдигаме червата от минус фазата, за да започнат да работят. Метаболизмът е фабриката, в която се произвежда енергия от това, което влиза в тялото ви - това е бърз метаболизъм, не че когато постоянно летите до тоалетната e добре, защото това е знак, че тялото ви не усвоява правилно храната.

Вижте още: Това е "златната" кръвна група, хората с нея живеят най-дълго

Една фурма, не пет, една фурма, една смокиня - това е буквално булдозер и багер, който чисти червата. Накиснете фурма или смокиня във вода и я изяжте преди лягане. Една смокиня час преди лягане ще ви успокои, а след това ще прочисти червата и жлъчката ви и ще получите енергия, където ще се хранят клетките ви, твърдят специалистите.

Защо смокинята е толкова здравословна?

Ползите от смокините идват преди всичко от богатия набор от ценни витамини и микроелементи, които влизат в състава им.

Сред тях: витамин B6, който стимулира производството на серотонин в човешкото тяло, с други думи, кара ни да се чувстваме добре. А също и витамини С, В1, В9 (добре познатата фолиева киселина, която е особено полезна за бременни жени, тъй като е основният участник в процесите на кръвообразуване и формиране на имунитет).

Освен това смокините съдържат полезни фосфор, калий, калций, желязо, натрий и фибри. Освен това, що се отнася до минералите, смокините спокойно могат да бъдат наречени шампион сред плодовете по отношение на тяхното съдържание.

Вижте още: Експерти разкриват: Това е най-добрата подправка за здравето на червата

За какви болести са полезни смокините?

Кардиолозите препоръчват да се ядат поне 2-3 пресни смокини на ден за лечение и профилактика на сърдечно-съдови заболявания. Смокините се препоръчват и при разширени вени, тромбофлебит и тромбоемболия.

В допълнение към споменатите оплаквания, смокините са полезни при всички заболявания на стомашно-чревния тракт, ефективни са като отхрачващо, диуретично и противовъзпалително средство .

Гергана Шумкова
Гергана Шумкова Отговорен редактор
Новините днес