Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите бабини рецепти при болки в ушите

02 октомври 2021, 10:53 часа

Всеки един от нас през живота си е страдал от болка в ушите, особено по време на студения зимен сезон. Почти никога няма универсален лек за това, а самото неразположение се появява точно когато най-малко сме го очаквали. При болки в ушите е добре да направите консултация при вашия личен лекар, за да намалите риска от развитие на усложнения. Но може да изпробвате и няколко бабини рецепти от народната медицина, които да облекчат състоянието ви.

Лечебните свойства на джинджифила

Джинджифилът е известен със своите обезболяващи и противовъзпалителни свойства, като може да ви помогне за спиране на болката в ушите и да облекчи инфекцията. Вземете едно малко парченце от него и го поставете в ухото си. След минути ще усетите, че болката намалява и се облекчава неразположението.

Златният зехтин

Зехтинът е най-ценното масло, което е редно да имаме в нашата кухня. Освен, че може да го използваме за ястия и салати, може да го включим и като съставка за домашни рецепти при лечение на различни болежки. Той много помага и при ушни инфекции. Може да капнете на памучен тампон 2-3 капки от него или директно в ухото. Трябва да е със стайна температура, преди да го използвате. Само след минути ще почувствате облекчение.

 

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес