Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На пътя към здравето и красотата: Интервю с д-р Даниел Димитров от Целифарм

04 август 2023, 11:01 часа

Д-р Даниел Димитров е водещ специалист в областта на диететика и лечебно хранене , който вдъхновява със своята работа и посвещение към здравето на пациентите си. Той е основател на Целифарм – център за интегративна медицина, където здравето се грижи по цялостен начин, като се използват както научни, така и естествени подходи. Д-р Димитров е известен също с усилената си работа за разработването на специализирани формули за хранителни добавки, които допринасят за подобряване на здравословното състояние и усещането за благополучие на хората. В интервюто днес той ще сподели за своята работа, предизвикателствата, които среща, и как продуктите на Целифарм могат да помогнат на хората да подобрят своето здраве и качеството на живота си.

Какво те привлече към професията на лекар? Можеш ли да ни споделиш за образователния си път?

Д-р Димитров: Искрата, която ме накара да следвам пътя на медицината, беше свързана с непреодолимото ми стремеж да помагам на хората. Завърших Медицинския университет в София, където специализирах в областта на  храненето и диететиката с цел лечение под ръководството на големите  експерти в областта проф. Донка Байкова, проф.Веселка Дулева проф.Божидар Попов ,доц. Благой Йорданов и доц. Даниела Попова . Също така, в допълнение към традиционното ми медицинско образование, имах възможността да се запозная с алтернативни методи за диагностика и лечение.

Какви бяха стъпките, които предприехте, за да станете диетолог?

Д-р Димитров: След като завърших шестгодишното си висше медицинско образование, бях обучаван в областта на диетологията и лечебното хранене в продължение на четири години. Вследствие на липсата на специализирани диетологични клиники, реших да основа свой собствен диетологичен кабинет.

Защо избрахте диетологията като своя специалност?

Д-р Димитров: Винаги съм бил убеден, че здравословното хранене и активният начин на живот са основния ключ към дълголетие и добро качество на живот.

Можеш ли да ни опишете един типичен работен ден?

Д-р Димитров: В ежедневието си се занимавам с провеждане на консултации с пациенти, изготвяне на индивидуални планове за хранене и лечение, както и с изучаване и споделяне на нови знания и информация, които могат да бъдат полезни за пациентите ми.

Кои са най-големите ти предизвикателства в работата?

Д-р Димитров: Три от най-големите предизвикателства в работата ми са: да осъзнаят пациентите ми, че здравето не е постоянство, а нещо, което трябва активно да се поддържа; да насърча пациентите да направят значими и трайни промени в начина си на живот и хранене; и да намеря най-подходящото решение, в съответствие със специфичните нужди на всеки пациент.

Какво намираш за най-завладяващо в работата си?

Д-р Димитров: За мен най-увлекателното в работата ми е разгадаването на сложни клинични случаи и създаването на индивидуализирани решения за всяка уникална ситуация.

Защо реши да се ангажираш с хранителни добавки?

Д-р Димитров: Убеден съм, че хранителните добавки са важна част от здравословния начин на живот. Благодарение на модерните технологии, можем да извличаме и използваме полезни вещества от природата, които подпомагат здравето ни.

Какви са вашият визия и планове за бъдещето на Целифарм?

Д-р Димитров: В Целифарм вярваме, че всеки човек трябва да има достъп до висококачествени хранителни добавки. В бъдеще ни очакват много вълнуващи проекти, включително разширяване на нашите продуктови линии и достигане до по-голяма част от обществото.

Може ли да ни разкажете повече за новия ви уебсайт Leanea.bg и как той подпомага мисията на Целифарм?

Д-р Димитров: Leanea.bg е портал, посветен на женската красота и здраве, подкрепян от хранителни добавки с естествен, растителен произход. Продуктите, които предлагаме, са изпробвани от специалисти с голям клиничен опит и допринасят за ефективното лечение на множество здравословни проблеми.

Специално създадените ни продукти са насочени към решаването на разнообразни козметични проблеми, с които жените се сблъскват ежедневно. Имаме ефективни средства за борба с лимфен застой, отекли крака и целулит, както и продукти с анти-ейджинг концепция, които подпомагат поддържането на клетъчния метаболизъм. Разбира се, не бихме могли да пропуснем и важността на доброто антиоксидантно състояние на тялото, правилното възстановяване на ДНК, оптималната умствена функция и високия стрес отговор. Освен това, ние поддържаме циркадния ритъм на тялото, който е от ключово значение за цялостното ни здраве.

Като комбинираме различни подходи, успяваме да предложим индивидуализирани решения, които отговарят на нуждите на всеки наш клиент.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес