Мъките на високото кръвно - може да се свали за НОРМАТИВ и то вкъщи

3108
Мъките на високото кръвно - може да се свали за НОРМАТИВ и то вкъщи

Повишеното кръвно налягане не непременно вади на показ симптомите си. И обикновено си нямаме ни най-малка идея, че си имаме вземане-даване с него. Сред нас има хора, които реагират бурно към повишените му стойности и стават жертви на много притеснителни усещания. Но реалността е, че по-голямата част могат да не узнаят години наред, че страдат от него. Докторите обичайно ни предупреждават да го проследяваме внимателно, но в ежедневието по правило не се получава по този начин - в случай, че се чувстваш отлично, не ти идва на ума, че страдаш от проблем със организма. 

Да страдаш от високо кръвно обаче рядко е нещо, с което да не може да се преборите.Повечето причини за хипертония идват от ситуации, които всеки изпитва на ежедневна база. Обичайните фактори са по-високо тегло, сведена до много ниски нива физическа активност, вредна за здравето диета, непрекъснато пушене, превишаване на лимитите с алкохола, по-високи нива на стреса, диабет, развиване на хронични болести и фамилна генетична обусловеност. За препоръчване е като се мине 45-46 годишна възраст да започнете да се следите значително по-внимателно. 

Има редовни хипертоници, за които е повече от важно да поглъщат предписани от медицински лица  хапчета. Обаче повечето от хората са от типа, които имат този проблем само в определени случаи. Сред които и да сте обаче е уместно да сте наясно кои са скритите полезни неща, които ще ви дадат предимство да понижите кръвното четвърт до половин час. И то в стаята. Тези особено полезни тактики не решават проблема с докторската работа, но могат изключително нужни в най-напечения миг. Добре е впрочем да ги направите част от дневния си режим, понеже те благоприятстват състоянието ви при разнообразни здравни беди.

 Айрянът с канела е класика

Канелата ,това чудо на природата, е  много приятна както като вкусови данни, така и като мирис. Подправката изобилства от страшно полезни за организма лечебни качества. Върши чудесна работа за нервите и определено благоприятства кръвното налягане. Ето какво може да направите вкъщи. Прибавате малко вода в чаша с кисело мляко и изсипете около половин чаена лъжичка канела. Добре е за вкус да прибавите лъжичка мед. Тази благоуханна смес има ефект светкавично.

• Най-добрият помагач

В народната медицина, чесънът е известен с толкова много предимства, че ако го превърнете в интегрална част от храната ви, ще се справяте повече от добре високото кръвно. Чесънът е популярен като един от най-класическите природни антибиотици. Сваля високото кръвно, слага край на лошия холестерол. Ако не ви се консумира като скилидка, може да заложите на малка лъжичка чесън на прах. Отново действа добре. При всеки случай обаче е хубаво да е суров. 

• Една хитрост

Съществува един популярен трик, който бихте могли да вкарате в употреба. Първо трябва да сложите палец и среден пръст върху мястото зад меката част на вашето ухо. После приплъзнете пръсти надолу към ключицата. Това действие се прави 7-8 пъти за всяко ухо. Другата популярна ключова точка е разположена на 0,5 см от меката час на ухото в посока към носа. В тази точка бихте могли да проведете разтриване. 

• Пийте повече от този чай

Ако съществува билка, която да е естествен съюзник в битката против високото кръвно налягане, това със сигурност е страхотният чай от каркаде. Това е един от изумителните природни прийоми за редуциране на вашето кръвно. Впрочем, има още широк набор полезни свойства. Поради начина, по който оказва ефект на психическото здраве, има и ролята на антидепресант. Определено подсилва имунната защита, понеже носи в себе си най-големите нива на витамин Ц от всички чайове. Изобилства също на желязо и действа чудесно за подсилване на хемоглобина. Установено е, че има ефект и при излязло извън нормите тегло. 

• Опитайте този тип дишане

Знае се, че когато сме подложени на стрес, ние обикновено въздишаме. Затова първо отпуснете тялото и съзнанието. Сложете на очите си с кърпа, за да редуцирате външните стимули. Поемете въздух с корема. За да го направите правилно бихте могли да поставите ръка на стомаха си и да забележите как той се повдига нагоре. Поемайте въздух близо 4 секунди. А после като издишате, задръжте по този начин за още четири секунди. И го повтаряйте непрекъснато. Дишайте по този начин в рамките на 5-8 минути, а може и повече. С тази тактика се оказва ефект на притока на кръв към по-голямата част тъкани на тялото, а високото кръвно намалява. 

• Компресът винаги е от полза

Тук са ефективни два варианта, които да вкарате в употреба. Първият е да поставите дланите си върху течаща студена вода на мивката. Стойте така за няколко минути и при всяко положение може да забележите благоприятен ефект. Другата уместна тактика е да поставите хладка кърпа на тила. Не забравяйте - не трябва водата да е от ледено естество, достатъчно е да бъде хладка. 

• Облекчение веднага с още един чай

Ментовият чай е лек за психиката, сърцето и за повишеното кръвно налягане. Той значително може да тушира кръвното и благодарение на ролята му да усетите радикално облекчение.

• Най-добрият масаж

Ако някъде около вас има някой, попитайте го дали може да ви напражи хубав масаж. Важните места са местата на тила. От първостепенна важност е и масажът на раменете, който да преминава с пръстите надолу към лопатките. 

• Народното биле

Опитайте нещо особено полезно - мляко и коприва. Приготвя се по този начин - като заливаме две супени лъжици сухи листа от коприва с сто-двеста милилитра прясно мляко. Поставяме на котлона и гледаме да стигне до кипеж, а после премахваме от огъня. Разбира се, дайте му време да изстине. Приемаме по една чаша от природосъобразния лек при повишено кръвно налягане.

Най-важното - накратко

Всичко събрано до този момент върши перфектна работа в изненадващите ситуации. В случай, че сте си поставили за цел наистина да сложите край на високото кръвно, да разгледате този класически списък с мерки с 10 важни неща. Ако ги включите в ежедневието ви правилно, повече няма да сте подложени на мъките от високото кръвно. 

- Намалете излишното тегло. Всеки успешен цикъл по изгаряне на мазнини ще се увенчае с напредък в сражението с високото кръвно. 

- Включете в ежедневието гимнастически упражнения редовно. Спокойни разходки, малко бягане за здраве, каране на колело, час-два плуване в басейн, танците също са много полезни. Намерете време за поне 15-30 минути на ден за тези движения. 

- Време е за полезни храни. Обилно приемане на зеленчуци, плодове, зърнени храни. Фундаментално се вгледайте в диетата си, разберете кое ви ви прави уязвими и го изрежете от храненето си. 

- Редуцирайте солта. Което значи и да хапвате по-малко в заведения и топли кухни, защото на тези места храната най-често е пресолена. Хапвайте вкъщи. 

- Добре проучен факт е, че, пациентите, които вдигат високо кръвно, консумират алкохол над необходимото. Максимумът всъщност е не повече от бира на ден или 200 мл. 150-200 мл. вино. Ако преминете тази доза е много вероятно да стигнете до високо кръвно. Така е и за цигарите - повече от 5-6 дневно ще ви правят проблеми с кръвното. 

- Големият стрес е един от класическите фактори. Постарайте се да го намалите и да намирате лично време за вас самите, за да сте уравновесени. 

 

Работете по тези съвети! Те не са заместител на лекарска консултация. Но са полезни и нещо, което може да ви помогне. Надяваме се да сме ви били полезни! 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

5 храни, които трябва да ядете след 50 години
5 храни, които трябва да ядете след 50 години

След навършването на 50 години е важно да включите определени храни в диетата си. Те са от полза за всички: деца, младежи и зрели хора. Но след като...