Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Този симптом по време на хранене издава сериозно увреждане на черния дроб

05 април 2023, 15:26 часа

Повечето заболявания на черния дроб обикновено не предизвикват тревожни сигнали, докато състоянието не прогресира. Но в случая може да се прояви един тревожен симптом по време на хранене.

„Злоупотребата с алкохол има пагубен ефект върху вашето здраве е потенциална заплаха за чернодробни заболявания, сърдечни и бъбречни проблеми“, споделя хепатологът д-р Алла Южнова.

Лекар: Този сутрешен симптом издава болен черен дроб

Симптомът, който се появява по време на хранене и издава болен черен дроб

„Загуба на апетит може да възникне, ако черният дроб е сериозно увреден. Тъй като алкохолните напитки обикновено са с високо съдържание на калории, те могат да ви накарат да се чувствате по-сити и по-малко гладни. Прекомерната консумация на алкохол може също да ускори метаболитните процеси", споделя още хепатологът.

Този признак обаче не е единственият симптом, който показва свързано с алкохола чернодробно заболяване. Появата на болка в стомаха по време на хранене също може да сигнализира за болен черен дроб.

Наред с него се появяват и други симптоми като умора, отпадналост, диария и общо неразположение.

Тази напитка бори безсънието и пречиства черния дроб, пийте я преди лягане

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист! Предоставената в нея информация не може да се използва за самодиагностика и самолечение!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес