Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лекар: Тази подправка чисти всички токсини от тялото и черния дроб

10 юли 2024, 08:54 часа

Влошена екологична среда, хранене с нискокачествени продукти, лоши навици, прием на лекарста и консумация на алкохол - всичко това вода не само до натрупване на токсини в черния дроб, но и в цялото тяло.

Лекар: Това е най-добрият зеленук за черния дроб

Най-добрата подправка за пречистване на черния дроб и тялото

Според ендокринолога и диетолог д-р Вера Кузмина, за да пречистите тялото си, не е необходимо да използвате никакви лекарства или специални добавки. Достатъчно е да включите определени храни в менюто си. Експертът споделя, че продуктите, които помагат за прочистване на тялото, включват джинджифил. Всеки знае неговите противогрипни свойства, но малко хора правят паралел между стимулирането на активно изпотяване и унищожаването на токсините през порите на кожата.

Освен това джинджифилът може да ускори метаболитните процеси и да подобри работата на черния дроб. Джинджифилът се предписва на хора с чернодробно заболяване, тъй като облекчава мастната чернодробна болест. Този продукт ще се впише перфектно в списъка с това, което трябва да консумирате по време на диета за отслабване.

Експертът препоръчва дъвченето на корен от джинджифил. Можете да го добавяте настърган към различни напитки.

Други ползи от джинджифила

Употребата на напитки от джинджифил или органични добавки на негова основа предотвратява появата на стомашни язви. Благодарение на противовъзпалителните си свойства джинджифилът значително намалява нивото на възпалителните протеини и блокира отрицателното развитие на ензимите. 

Повечето жени изпитват непоносима болка по време на менструация като спазми, гадене, главоболие и други неприятни симптом. Болкоуспокояващите имат странични ефекти и могат да причинят стомашно-чревни увреждания. Една чаша чай от джинджифил може да облекчи менструалните болки. 

Джинджифилът е отлично средство за лечение на морска болест. Използва се за премахване на гадене и успокояване на стомаха.

Екстракт от корена на джинджифил често се среща в натуралната козметика. Това се дължи на неговите антиоксидантни, антисептични и противовъзпалителни свойства. Най-често джинджифилът може да се намери като съставка за грижа за мазна и склонна към възпаления кожа. Коренът на растението нормализира производството на себум, бори се с обриви и тонизира кожата на лицето. 

Точно както върху кожата, джинджифилът има положителен ефект и върху косата. Обикновено действа като съставка за подобряване на кръвообращението и стимулиране на растежа на косата. Маски, лосиони, балсами и шампоани на негова основа връщат здравия вид на вашите къдрици, подхранват ги и придават блясък. Но не се препоръчва да се увличате по домашни процедури с джинджифил, тъй като това може да доведе до обратния ефект: сухота и разцепени краища, както и пърхот.

Как зеленият чай влияе на черния дроб?

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес